Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Különleges hotelek: Láthatatlan faház

2010.04.13. 09:29 Qeki

A szállodaipar nem ismer lehetetlent, naponta születnek az ötletesebbnél ötletesebb szállodák a világ minden részén, hogy a turisták minden igényét kielégítsék. Különleges hotelek című sorozatunkban bemutatjuk a legeredetibb ötleteket. Ha olvastál vagy jártál egy érdekes helyen, amit szívesen megosztanál velünk, küld el nekünk ide: vilagutazoblog@gmail.com
 

Sorozatunk első tagja egy igazi kuriózum: a láthatatlan faház


Svédország északi részén, Lappföldön épült meg Tham & Videgard Hansson építészeti cégnek köszönhetően az első fára épült láthatatlan ház.Különlegességét, a láthatatlanságot egy régi építészeti trükkel, a tükröződő üveg felületekkel oldották meg, aminek köszönhetően az épület rejtve marad az erdőben. Céljuk az volt, hogy minél kevésbé törjék meg a természet egységét és megőrizzék annak szépségét. Ezt sikeresen elérték az erdei környezetet visszatükröző tükörfelületekkel. A könnyű alumíniumból készült két láthatatlan, fára épült ház egy komplexum része, amelyhez tartozik még 4 látható faház és az ezekhez kapcsolódó kiszolgáló egységek, mint szauna, spa vagy épp a konferencia terem.A két láthatatlan ház közül az egyik a talajszint felett huzalok segítségével 4 fához van felfüggesztve, míg a másikat egy fa köré építették. A belső tér mindössze 16 négyzetméter, de így is megtalálható benne egy kis konyha, fürdő, nappali és egy háló helyiség is csodálatos kilátással. A tervek szerint a hotel nyitását 2010 júliusára tervezik. Ha ebben a különleges szállodában szeretnél megszállni egy éjszakára 360 eurót kell fizetned.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

képforrás:treehotel.se

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr851916867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

willgrimm · http://egyszer-volt.blog.hu/ 2010.04.18. 21:39:53

Basszus, a diplomamunkámban szinte pont ilyen "faházakat" terveztem. Ha kidolgozom jobban, most én lennék a híres :)

Kandabula 2010.04.29. 20:36:28

Nekem is van ilyen. Sajnos én sem látom...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2011.06.12. 03:26:17

Jéé, én már eccer kommenteltem ehhez a poszthoz, kinek nem tetszett, hogy ki kellett gyomlálni? :D

Kicsit hamarabb kellett volna olvasnom, még amikor laktunk arrafelé,de sebaj, fogunk még menni...
süti beállítások módosítása