Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Miért olcsóbb a fapados légitársaság?

2010.11.15. 13:05 Qeki

A repülés nem olcsó mulatság, így nem csoda, hogy néhány évvel ezelőtt a fapados légitársaságok hatalmas sikerrel robbantak be a köztudatba Magyarországon is. A diszkont vagy fapados légitársaság elnevezést azokra a légitársaságokra alkalmazzák, melyek a nemzetközi árversenyben az átlagosnál olcsóbb jegyárakat kínálnak.  Az első fapados légitársaság az 1971-ben Amerikában létrejött Southwest Airlines volt, míg Európában 1990-ben a Ryanair-rel indult meg a fapados légitársaságok forradalma.


 

Nézzük tehát miért is olcsóbbak a fapados légitársaságok által kínált repülőjegyek!          A következő infografika jól szemlélteti, hogy mi a különbség a klasszikus és fapados légitársaságok között.  Általában csak egyféle repülőgép típust használnak, ennek köszönhetően kevesebb pénzt kell áldozni a pilóták oktatására. A fapados légitársaságok úgynevezett rövid távú, közvetlen járatokat üzemeltetnek, nagy kihasználtsággal, rövid fordulóidővel. Többségében a városok centrumától távolabb eső, másodlagos reptereket használják, melyek tarifái olcsóbbak. Az árcsökkentés érdekében a kényelmet is fel kell áldozni, ami annyit jelent, hogy a fapados gépeken a nagyobb utas kapacitás miatt az ülések közelebb helyezkednek el egymáshoz, így kisebb a lábtér. Az alacsony ár egy másik összetevője a személyzet jóval alacsonyabb létszáma (légi és földi) így lehetséges, hogy míg a klasszikus légitársaságok esetén egy alkalmazottra kb.700 utas jut, addig ez a fapadosok esetében 7000 körüli.
 

képforrás



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr112449976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mosolyra fel! :-D 2010.11.30. 01:19:17

En evi 40-50szer repulok, ebbol csak minimalis 2-4 a hagyomanyos legitarsasag, de a kajan kivul nem is tudok mas kulonbseget mondani. Persze ez Europan belul ervenyes.

Amugy a legjobb az easyjet, aztan wizzair, legutolso de a legpontosabb a ryanair. Meg germanwings-szel repulok sokat.

Foglalni amugy a www.germanwings.hu oldalon szoktam, mert az osszehasonlitja a a hagyomanyos gepeket a nem hagyomanyosokkal... es kidobja a legjobb arakat.
süti beállítások módosítása