Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Vendégszeretet - magyarok a világban

2010.11.17. 09:43 Qeki

Nemrégiben egy érdekes e-mailt kaptam Ákostól, melyben egy új kezdeményezésre hívta fel figyelmem. A kezdeményezés neve Vendégszeretet, célja pedig közelebb hozni a határon innen és túli magyarokat egy kanapészörf módszerrel. (A kanapészörf lényege, hogy az utazók ellenszolgáltatás nélkül ingyenesen vendégül látják egymást.)


Ákos 1998-ban egy csereprogram kertében Amerikában dolgozott, ahol megismerkedett egy kárpátaljai sráccal. Ez az ismeretség döbbentette rá, hogy az, ami számára természetes és megszokott, mint az állampolgársága, a magyar nyelv használata vagy a kultúra, azért az országhatáron kívül élő magyaroknak komolyan meg kell küzdeniük.


 

Azóta eltelt néhány év, de az érzések nem! A téma tovább foglalkoztatta, mikor is néhány hónapja megnézte az a Határon túli magyar fiatalok találkozójáról készült videót. A videó és a kapcsolódó hozzászólások kapcsán pedig megszületett az ötlet. Létrehozni egy rendszert, mely közelebb hozza a világszerte a magyarokat, lehetőséget adva egymás vendégül látására és arra, hogy megismerjék milyen magyarnak lenni itthon és külföldön.
 

Maga a Vendégszeretet oldal még csak egy hónapja működik célja, hogy ne csak csupán egy utazást segítő adatbázis legyen, hanem egy közösség, mely összekapcsolja a magyarokat a világ minden táján. Az oldalon háromféle tagsági regisztráció közül lehet választani, akár többet is egyszerre:
- szállásadó, látogató, kísérő
 

A rendszer mindenki számára elérhető és ingyenes, ha valaki kiválasztott egy számára szimpatikus fogadót vagy kísérőt, küldhet neki egy kérvényt, ha azt a másik fél elfogadja, indulhat az utazás. A vendéglátás végeztével az adatlapon értékelhetik egymást a fogadók és vendégek, így segítve kiszűrni a megbízhatatlan tagokat.
Az oldal nyitott bárki csatlakozhat, a feltétel csak annyi, hogy a szolgáltatásokért pénz nem kérhető. Látogass el a weboldalra, és ha úgy gondolod, csatlakozz a Facebook közösséghez.

Oszd meg, hogy minél többen értesüljenek róla!


 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr92454262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása