Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Isten hozott, Gazdám! -betekintés egy japán Maid cafeba

2011.02.24. 11:02 Qeki

Ma ismét egy különleges helyre kalauzol el bennünket Firkász Japánban, egy igazi Maid cafe-ba. Az anime és manga karakterekből gyökerező Maid Cafe-k jellegzetessége az aranyos, fodros ruhába öltözött felszolgálólányok, melynek akkora sikere volt kezdetektől fogva, hogy mára egy egész szubkultúra épült köréjük.


A kávézó és cosplay kereszteztetéséből született számos Maid Cafe-k egyikében jártunk Akihabarában. Az élményre hangolódásban segített az állomás körül, a negyed utcáin szorgalmasan szórólapozó cseléd- és egyéb kosztümbe bújtatott reklámlányok látványa.

 

A tapasztaltak alapján a műfaj virágzik, sok épületben emeletenként található egy-egy kávézó, közel teltház volt majdnem mindegyikben. Több semleges atmoszférájú cafe után a félhomályos, bíbor drapéria kulisszájú és - nem utolsósorban - ott jártunkkor macskaféle személyzetet is felvonultató LITTLE BSD-ben kötöttünk ki. A vendéglátóipari hibridben a fotózás házirendbe ütközik, szerencsére azért sikerült kihízelegni pár képet.
Már az első gesztus az otthonos hangulatot volt hívatott megteremteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A környéken sztenderdnek számító szolgálójelmezes pincérlányok egyike hazatérőként „Isten hozott”-tal fogadott. Kisvártatva sürgő-forgó szőrös farkincájú, fülű munkatársa vette fel pózolva a rendelést. A rítusszerű szerviz elemei a pukedli, a „Gazdám” megszólítás, kitüntető figyelmesség, udvarias csevej az asztaloknál és a pultnál. A már említett házirend kitér azokra is, akik esetleg félreértenék a (szerző ízlésének kicsit szirupos hanghordozással tálalt) kedvességet: a csicsergő alkalmazottak molesztálása szigorúan tilos. Itt csak ábrándozni lehet Maid erotikáról, megoldást nem kínálnak. Jól informált ismerős szerint (magától értetődően) vannak helyek, ahol ez a vágy realizálódhat ,például az alábbi képen egy Maid masszázsszalonban.

 

Az étel-, itallap kínálata és árfekvése átlagos, az illúziókeltéshez – vagy ha úgy tetszik a (szerep)játékhoz – szükséges körítésnél nem több, kvázi velejárója annak. A kávézó/étterem/bár nemcsak az alkalmi rekreációra vágyóké, tematikus cosplay rendezvényeknek szintén otthont (stílszerűbben színpadot) ad, valamint CD forgalmazással is foglalkoznak. A promótált korongon tizenkét ifjú női „hangművész” szólítgatja a hallgatót „Bátyuska”-nak a Truck List (sicc) szerint százféle (!) szituációban, tehát összesen ezerkétszázszor. Ízelítőül a kreativitásról árulkodó élethelyzetekből: szupercuki hugicák a dzsungelben, WC előtt toporogva, 100 méter futás után lihegve.

Szöveg és képek: Firkász

A beöltöztetett személyzet gondolata nem egyedi, elég ha a Mozart cukrászdára gondolnunk. Vendéglátás örve alatt fantáziálási igényt kielégítő - a cosplay széleskörű kedveltsége nélkül intézményi szinten életképtelen - koncepcióként viszont az. Kaleidoszkóp képéhez hasonlóan sokszínű élmények egyikeként teszi egy Maid Cafe kihagyhatatlanná a negyedet egy tokiói út során. 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr592687056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása