Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Az Élet fája

2011.06.06. 08:58 Qeki

Egyes kutatók szerint Bahrein a Gilgames eposzban is szereplő Élet szigete,mely térséget tartják magának az Édenkertnek . Hogy ezeknek az állításoknak milyen valóság alapja van azt pontosan nem tudni. Az azonban bizonyos, hogy a föld alatt számos forrás akadt, ami régi útleírásokból  is kiderül, így Bahrein egykoron zöld, buja, élettel teli vidék volt. Mára a források nagy része elapadt és a sivatag uralja a tájképet.

 

A letűnt időket idézi  Bahrein büszkesége az Élet fája, vagy ahogy az arabok hívják a Sharajat-al-Hayat. A helyiek szerint ez maga az Édenkert fája, ahonnan Éva letépte az almát. A négyszáz éves fa egyike a világ legmisztikusabb teremtményeinek, mely legkínzóbb szárazságban, magányosan áll a sivatag közepén, több kilométeres távolságra minden látható vízforrástól. A fa "rejtélye", amellyel a szélsőséges időjárási viszonyokat is képes túlélni a mélyen lenyúló és elterülő gyökérrendszere, mely képes a föld alatti érhálózatot hasznosítani.

 

 

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr792960909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.06.11. 01:14:58

tree of life

+ van film is mán:

The Tree of Life (Terrence Malick, 2011)
www.imdb.com/title/tt0478304/
süti beállítások módosítása