Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Trogir, a nyugalom szigete

2012.11.26. 18:40 utazom.com

A horvátországi Trogir a középkori mediterrán kultúra egyik legszebb emlékhelye. Az adriai tengerpart egyik legősibb városa Splittől 25km-re fekszik. Óvárosában sétálgatva visszarepülhetünk a múltba.

Trogir8_1.jpg

A sikátorok a gyönyörű főtérre vezetnek, ahol valahogy lassabban telik az idő: a kávézó teraszán éppen úgy telik el a délután, ahogy az elmúlt évszázadok- déli nyugalomban és napsütésben. Jöhetnek hódító hadak, majd őket is elsöpri a történelem, kitűzhetnek bármilyen zászlót az erőd tornyára, majd kitűznek egy másikat, ellepheti nyáron a turisták tömege a belvárost: majd hazamennek ők is.

Trogir1.jpg

Trogir óvárosi részét egy évszázadokkal ezelőtt épült városfal veszi körül. A város főterén a Szent-Lőrinc székesegyház csodálatos épülete fogadja a látogatókat, de érdemes felkeresni a Szent Miklós erődöt, a Vitturi erődöt, a Cipiko palotát, a Kármel hegyi Miasszonyunk kápolnát, a Keresztelő Szent János templomot, valamint a Szűz Mária templom csodaszép kápolnáját is. Trogir óvárosa 1997 óta az UNESCO világörökséghez tartozik.

Trogir5.jpg
Trogir2.jpg

Trogir7_1.jpg

Fotók:Kovács Attila (utazom.com)

A cikk folytatása és a galéria...



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr474925781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása