Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Londoni milliárdosok luxusbunkerei

2012.12.01. 16:15 Qeki

London belső kerületeiben egyre több építési törmeléket látni az utcákon  anélkül, hogy bármi nyoma lenne építkezésnek a környéken. Kensington és Chelsea nem csak London, de az ország legdrágább lakókerületei is. A környék klasszikus stílusban épült házai milliárdosok tulajdonában vannak, akik az elmúlt években  föld alatti építkezéssel igyekszenek bővíteni házukat, a magassági és egyéb építési korlátozások miatt. Az elmúlt években közel 800 föld alatti építkezésre adtak ki engedélyt Londonban. 

Iceberg-house-illustratio-002.jpg
David Graham kanadai TV mogul négy pinceszint építésével szeretné háromszorosára bővíteni házát bálteremmel, úszómedencével, szaunával, 15 hálószobával, 7 fürdőszobával és 20 illemhelyiséggel kiegészítve.

tajmittal.jpg

Lakshmi Mittal acélmágnás “Taj Mittal” névre keresztelt házának föld alatti szintjein török fürdő és márványmedence található, melynek márványa abból a márványbányából való, melyből a Taj Mahal építéséhez is használtak.

Leonard Blatavnik ingatlammogul három korábbi orosz nagykövetségi épület felvásárlása után kezdett földalatti építkezésekbe, hogy legyen a komplexumban hely a mozitermeknek és a garázsoknak.

Iceberg-house-illustratio-001.jpg
Talán az egyik legőrültebb a Foxtons ingatlanügynökséget alapító Jon Hunt, aki 22 méter mélyre ásatna le a saját kertje alá, ahol teniszpálya, mászófal, bowling pálya, borospince, úszómedence és edzőterem is lenne. Különleges Ferrari gyűjteményének egy külön privát múzeumot készíttetne, ahova külön lifttel jutnának le az autók. Zavarba ejtő terveinek törvényi akadálya nincs, de a kivitelezéshez a Csalagút építésében közreműködő specialistákra lesz majd szükség.

Az ilyen és ehhez hasonló építkezések tehát mára mindennapossá váltak. A "jéghegy építészet" - ami az jelenti, hogy csak 10% látszik a többi a felszín alatt van - egyre inkább elterjed. Tehát a felszín "szerény" épületei csak a jéghegy csúcsai. A föld alatti lehetőségeknek csak az ügyfél fantáziája  és az anyagi korlátok szabhatnak határt.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr704941501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zembertelen 2012.12.02. 00:51:04

Minek a bazi nagy épületek felettük?
Hogy haza találjanak?

smartdrive 2012.12.02. 00:51:12

biztos jó lehet a föld alatt élni

tujapecér 2012.12.02. 10:03:46

Nem olyan rendkívűli ez. Már 1999 ben építettek a XII. ker.ben olyan szolid villát, ahol 4 autós garázs, 9x6méteres medence, hütőkamra, szauna, biliárd szoba,meg mittudom még mi került 2 színtben a föld alá.
Mindenhol megy ez, s szerintem a félelem is motiválja őket.

◄ViZion 2012.12.02. 10:03:52

Huhh, ha kitörne a zombi-láz, akkor tudom hova menjek. :)

Rocko- 2012.12.02. 14:04:24

s a világítás hogyan van megoldva? ezeknek a drága milliárdos úriembereknek nincs szükségük napfényre?
nehezen hiszem el hogy valaki akinek zsákokban áll a pénze, az kifejezetten szeretne a föld alatt élni.

Scottish 2012.12.06. 08:28:17

Azt kicsit egyszerűnek tartom a tervekben, hogy a jól megszokott felszíni elrendezés szerint, a garázs a lakótér alatt helyezkedik el. Valószínűleg nem lesz hiány elektromos áramban, és amúgy is, az autólifttel fel-le utazgatni "tök jó móka lesz"....

Kovacsla 2013.12.07. 10:29:12

@Scottish: Ha a -1 szinten lenne a garázs, akkor egy közönséges rámpával meg lehetne oldani a ki- és beállást és nem kellene autólift. Személylift meg valószínűleg úgyis épül.

Kuktamaki 2014.08.18. 19:24:46

Ki is vannak akadva miatta. Szerintem ezt nem sokáig fogják engedélyezni. A szomszédok évekig szenvednek az ásógépek zaja miatt, mert utólag aláépíteni nem olyan könnyű. Ez egy kiskapu a szabályozásban, amit szerintem hamar betömnek.
süti beállítások módosítása