Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Négymilliárd pixeles kép a Mount Everestről

2013.01.08. 08:50 Qeki

Naponta születnek óriás felbontású fotók valamely gyönyörű helyről a világban. Az újabb hatalmas felbontású négymilliárd pixeles fotó a világ legmagasabb hegycsúcsáról a Mount Everestről készült.

everest-map.jpg
A 477 darabból álló lenyűgöző panorámafelvételt egy amerikai hegymászó készítette. A fotó a 2012. évi mászószezonban készült, előtérben a Khumbu jégfallal. Türelmes nagyítással még az alaptáborban mászkáló embereket is látni.

Az óriás felbontásért kattints a képre!

Mount Everest.jpg
A kép a GlacierWorks nevű nonprofit projekt keretében készült, melynek célja, hogy a klímaváltozás hatásait  tanulmányozza a Mount Everesten. A projekt vezetője David Breashears, aki 1985-ben az első amerikaiként hódította meg a 8848 méteres csúcsot. A tervek szerint hamarosan 120 ezer légi felvétel segítségével az egész hegyet bejárhatjuk legalább így virtuálisan.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr145004691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Co2 2014.01.09. 19:21:41

Nagyon jó kép, még a Lohtse alatti 3mas tábor is simán látszik meg a felfelé mászó emberkék!
süti beállítások módosítása