Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Látványos videó Budapest tömegközlekedéséről

2013.07.10. 13:34 Qeki

Városi közlekedés? Mi jut eszünkbe róla? Várakozás, dugó, késés... a most következő kisfilm képi világával egy kicsit más oldalról közelíti meg.

Budapest traffic2.jpgFotó: decade_null

Etűd Budapest közlekedéséről. Pátzay Ádám közel 8 hónapon át készítette ezt a remek kisfilmet, - főként timelapse technikával - ami Budapest közlekedését mutatja be négy fő szempontból: gyalogosok, tömegközlekedés, autó, légi közlekedés. A képi világgal tökéletesen harmonizáló zenét IO (Milkovics Mátyás) készített.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr235398977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biododírium 2013.07.13. 11:46:16

Nagyon jó anyag és IO-ban sem csalódok, mert a zene meg még a videónál is jobb.

Nick Leeson 2013.07.13. 11:46:20

Az látszik, hogy sok meló volt vele. Az is látszik, hogy érti a dolgát a készítő, a zene valóban passzol mellé.
A fények látványosak, bizonyos helyszínek különösen mutatósak, ahová az átlagember nem jut oda. Pl. a metróalagút a metróvezető szemszögéből.

Azt viszont nem rétem mi értelme van ezeknek a videóknak! Talán annyi, hogy 20-30 év múlva egy rövid összefoglalóként bemutatja a mostani közlekedést? Mert mást nem látok benne, a mindennapos rohanáson kívül. Tulajdonképen bárki beállhat egy kereszteződésbe, és ugyan ezt látja (nagyrészt), csak lassítva...

Gondolom egy szakértő művészfilmkritikus, biztosan sok mindent bele tud magyarázni. Én sajnos nem látom ennek a lényegét.
süti beállítások módosítása