Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Lépcső a semmibe - megnyílt Ausztria legmagasabban fekvő függőhídja Dachstein felett

2013.07.10. 09:30 Qeki

Néhány napja nyitották meg Ausztria legmagasabban fekvő hídját. 2700 méteren a Dachstein felett 400 méter magasan átívelő függőhídról páratlan kilátás nyílik az Alpokra.

Dachstein.jpg

Schladming közelében fekvő, 100 méter hosszú függőhidat hat hónapon keresztül építették. A látogatókat üvegfelületek vezetik végig a mélység felett, a semmibe végződő lépcsők pedig a végtelen szabadság érzetét és az elképesztő látvány nyújtják mindazoknak, akik végig mernek menni a semmi felett lebegő építményen.

Dachstein7.jpg

Karl Höflehner, aki a látványos projektet felügyelte, elmondta: “Örülök, hogy sikerült megállapodásra jutni végül a természetvédelmi hatósággal, és a látogatók most megtapasztalhatják ezt a lélegzetelállító érzést. ”

Dachstein8.jpg

Dachstein4.jpg

Dachstein3.jpg

Dachstein5.jpg

Dachstein6.jpg

Dachstein5.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr495398475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fishaa 2013.07.13. 11:45:59

Hmm ez érdekes, mikor télen ott síeltünk már akkor is rá lehetett menni.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2013.07.13. 11:46:06

az uccsó, és a kettővel azelőtti ugyanaz, nem beszólok, a képek parádésak :)

szallodas · http://forgoajto.blog.hu 2013.07.13. 11:46:11

Ilyen látványosságok és fejlődés mellett azért könnyebb turizmust csinálni. Kíváncsi lennék, mi lenne Magyarországon, ha valaki egy tizedekkora projektet meg szeretne valósítani a Mátrában. Nem, nem is vagyok kiváncsi.

pamutpamlag 2013.07.19. 20:05:30

@szallodas:
Nem minden a turizmus.
Nehéz belátni a mi civilizált, európai agyunkkal, hogy sokszor épp az az érték, ha valami érintetlen marad.
Sőt, nem csak érték - mert ez vitathatatlan -, hanem egyenesen vonzerő is!

Nem tudom, jártál-e már az említett helyen. Én igen.
Tipikus példája annak, ahol jópár tonnával több acél és beton van, mint amennyi kellene - a szent turizmus jegyében. Sífelvonók garmadája, 30 fős kabinos felvonó a tájban gyönyörködni vágyó számára, lépcsők, korlátok, függőhidak tömkelege, óriási beton felvonóház üvöltő tuc-tuc zenével, épülő egyéb épületek, mozgójárda (nehogy gyalogolni kelljen 50 métert), mű gleccserbarlang, stb. Mindez aranyáron, természetesen. Mert ez számít "igazi értéknek" a mai világban. Ami profitot, a pénzt hoz.
Még szerencse, hogy az osztrák hegyekben néhány ehhez hasonló kiépítettségű hely mellett jócskán maradtak érintetlen, vagy közel érintetlen területek.
Persze csak addig, amíg a "szállodások" lobbija erősebb nem lesz az értékeket a helyükön kezelő emberek érdekérvényesítő képességénél...
süti beállítások módosítása