Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Merüljünk el Délkelet-Ázsia tengereiben - a legjobb búvárparadicsomok

2013.12.06. 07:47 Qeki

Délkelet-Ázsia trópusi klímával, kellemes hőmérsékletű tengervízzel és izgalmas búvárhelyszínekkel várja az utazókat a világ minden tájáról, akik szeretnék felfedezni maguknak a víz alatti világot - legyen szó érdekes élőlényekkel teli korallzátonyokról, vagy éppen a gyarmatosítás korának hajnalán elsüllyesztett kalózhajókról. Aki még nem próbálta a búvárkodást, az is találhat megfelelő, könnyen elérhető látványosságot - aki viszont már visszatérő vendégként járja az óceánt, mindig kereshet újabb kihívásokat.

Kota Kinabalu - Bunga Raya.jpg
"A világ legkiválóbb búvárparadicsomainak igen nagy hányada található Délkelet-Ázsiában" - mondja Chris Mitcell búvár-szakújságíró, a Thaiföld víz alatti világa című könyv társszerzője. "Képzettségi szinttől függően mindenki találhat megfelelő helyszínt e gyönyörű hobbi gyakorlására. Balin a Menjagan sziget, a gazdag tengeri élővilágnak helyet adó fülöp-szigeteki Anilao-part, vagy éppen a Maldív-szigetek, ahol a merülés után alig egy órával már a tengerparti szállodában pihenhet az ember, hogy másnap újra nekivágjon a mélységnek - ez csak néhány az én személyes kedvenceim közül" - tette hozzá a szakember.
Az óceáni Ázsia vonzerejéhez természetesen az is hozzátartozik, hogy búvártanfolyamok garmadáját kínálják kezdőtől haladó szintig a helyben dolgozó profi iskolák, ráadásul az árak is barátinak mondhatók. Természetesen a kiváló konyha és az egyes országok változatos kultúrája is rengeteget hozzátesz az élményhez. Az Agoda.com figyelemre méltó hotelajánlataival pedig az utazás szükséges velejárói - szálláskeresgélés, szobafoglalás - válnak problémamentessé, hogy minél több idő maradjon a mélység felfedezésére, a valódi kalandok átélésére. Az alábbiakban Ázsia hét legjobb búvárparadicsomáról olvashatók információk, kiegészítve egy-két helyi szálloda bemutatásával.

Ko Lanta, Thaiföld

Ko Lanta - Pimalai.jpg
Az ország egyik legszebb tartománya Krabi, amelynek különlegessége, hogy szárazföldjét több tucat kisebb-nagyobb sziget csipkézi. Ezek egyike Ko Lanta, amely a szomszédos földdarabokhoz képest egyelőre kevésbé zsúfolt. A tenger viszont itt is ugyanolyan kristálytiszta és kellemes hőmérsékletű, búvárkodásra alkalmas helyből pedig itt is rengeteg van - annyira, hogy a kalandkereső látogatók akár többet is bejárhatnak egy nap alatt, ha motorcsónakot bérelnek. Merülj el Thaiföld világában!

Ajánlott szállodák:

Kényeztető ötcsillagos luxust kínál a díjnyertes Pimalai Resort and Spa (5*) a Kan Tiang öböl partján.
Vendég értékelése: “Tökéletes hely pároknak: szuper a kilátás, a szolgáltatások színvonala tökéletes" – Tradsin, Thaiföld

A Lanta Cha Da Resort (5*), változatosan felszerelt szobákat kínál a pálmafák hűs árnyékában, buja kertek tövében.
Vendég értékelése: “Nagyon jó szálloda, minden tökéletes. Közvetlen, kedves és figyelmes személyzet, nyugodt környezet. Párok számára ideális." – Jean, Franciaország



Puerto Galera & Batangas, Fülöp-Szigetek

Philippines - Atlantis.jpg
A türkiz színű víz, és a végtelen korallszirtek miatt a Fülöp-szigetek trópusi tengerei régóta vonzzák a búvárokat. A lehetőségek a sport kedvelői és a turisták számára szinte végtelenek, a tenger alatt és természetesen a szárazföldön is akad bőven látnivaló. A régi tengerészhagyományokkal rendelkező országban nem nehéz eljutni a legizgalmasabb búvárhelyszínekre, legyen szó akár kis csoportos kirándulásokról, akár nagyobb létszámú búvár bulikról.

Ajánlott szállodák:

Az Atlantis Dive Resort (5*) Puerto Galera város közelében, egy csendes, UNESCO bioszféra-rezervátum kellős közepén található, amelyhez sok korall-búvárkodásra alkalmas helyszín is tartozik. A kezdőktől a profikig, mindenféle képzettségű búvár fogadására felkészült szakemberekkel dolgoznak.
Vendég értékelése: “Csodálatos napokat töltöttem itt, a búvárokkal foglalkozó csapat nagyszerű volt!” – Sharla, Egyesült Királyság.

Az Eagle Point Resort (3*) a Fülöp-szigetek legjobb búvárhelyszíneinek közvetlen közelében található, a tengeri élővilág errefelé hihetetlenül színes és változatos.
Vendég értékelése: “Fantasztikus. Összesen 3 éjszakát voltam itt, de felejthetetlen az élmény. A naplemente gyönyörű, az étterem teraszáról és a szobám erkélyéről is kiváló volt a kilátás. Nagyon pihentető volt, semmi stressz!” – Mary, Norvégia



Whitsunday Islands és Lizard Island, Ausztrália


Australia - Cod Hole.jpg
Ausztráliát egy búvárnak sem kell bemutatni, hiszen a kontinensnyi méretű ország a világ legmenőbb búvárparadicsomait kínálja. A végtelennek tűnő, egyedi szépségű Nagy-korallzátony, valamint a - szigeteket és szárazföldeket együtt számolva - csaknem 60.000 kilométer hosszú partszakasz rengeteg víz alatti látványosságot rejt, akár elsüllyedt hajókra kíváncsi a merülésre vállalkozó turista, akár cápákra (amiket biztonságosan, ketrec mögül lehet megtekinteni.

Ajánlott szállodák:

A Daydream Island Resort and Spa (4.5*) kiváló választás lehet azok számára, aki az utazásból a legtöbbet kívánják kihozni.
Vendég értékelése: “Ez egy lenyűgöző hely. A személyzet tagjai mindig mosolyognak, nagyon barátságosak. A szálloda közvetlen közelében található egy kiváló búvárparadicsom, gyönyörűek a halak, és nem ritkán cápák is felbukkannak!”

A Lizard Island Resort (5*) lakói számára különleges lehetőség nyílik a ritka, és hatalmas méretei ellenére barátságos Potato Cod tanulmányozására, és akár kézből etetésére is, hiszen a szálló a híres Cod Hole közelében található.
Vendég értékelése: “Könnyűbúvárkodásra kiválóan alkalmas a környék. A helyi búváregyesület tagjai nagyon segítőkészek, és látható szenvedéllyel végzik a munkájukat.” – Changliang, Kína


Bora Bora, Francia-Polinézia

French Polynesia - Bora Bora.jpg
Leginkább a Scuba-stílusú (azaz légzőkészülékes) búvárkodás rajongói találhatják meg itt számításukat. Bora Bora leginkább vulkáni eredetű lagúnájáról híres, amelyet egy korallzátony vesz körbe. A tengeri élővilág errefelé hihetetlenül sokszínű, ráadásul egész évben mindössze 3 Celsius-fokot változik a víz hőmérséklete, tehát minden évszakban alkalmas a merülésre.

Ajánlott szállodák:

The Intercontinental Bora Bora Resort & Thalasso Spa (5*) közel fekszik a legkiválóbb merülőhelyekhez. A szálló a Green Engage nevű szervezetnek is tagja, mivel a napi működést úgy oldja meg a személyzet, hogy az a lehető legkevesebb környezeti ártalmat okozza.
Vendég értékelése: Thanida, aki Thaiföldről érkezett, a hotel kiváló hangulatát és lenyűgöző elhelyezkedését emelte ki.

A Bora Bora Pearl Resort (4*), saját tetováló művészt alkalmaz arra az esetre, ha valaki egy eredeti polinéz mintát szeretne magának csináltatni.


Bali és Lombok, Indonézia

Bali - Mimpi Tulamben.jpg
Indonézia legkedveltebb turistacélpontja Bali és a szomszédos Lombok szigetei - nem véletlenül, a trópusi táj egész egyszerűen gyönyörű. A szigeteket körülölelő tenger kiválóan alkalmas légzőkészülékes merülések végrehajtására is. Ismerkedj meg közelebbről ezekkel a csodálatos szigetekkel!

Ajánlott szállodák:

Balin a Mimpi Tulamben Dive Resort (3*) több tucatnyi híres merülőhely közelében fekszik, többek között Menjangan nagy kiterjedésű korallfennsíkjai is könnyen megközelíthetők.
Vendég értékelése: “A személyzet kedve és segítőkész, a búvárklubtól kiváló felszerelés bérelhető. A
vezetőnk nagyon jó fej volt.” – John, Ausztrália

A Lombok szigetén található Vila Ombak Hotel (4*) hasonló adottságokkal rendelkezik: közel van hozzá a Gili-szigeteket körülvevő búvárparadicsom, ahol mindenféle képzettségű búvár számára terem lehetőség a merülésre - cápák, teknősök és tintahalak figyelhetők meg közvetlen közelről.
Vendég értékelése: “Az egyik legjobb hely Gili Trawangan környékén. Szép a tengerpart, és az egésznek otthonos hangulata van. A szobánk tiszta volt, a személyzet barátságos.” – Audrey, Ausztrália


Kota Kinabalu, Malajzia

Kota Kinabalu - Gaya Island.jpg
A Kota Kinabalu környéki vizekben Ázsia egyik legszínesebb élővilága található. Mindenki találhat itt érdekességet: északkeleti irányban, Borneo közelében szinte már a vízbe sétálva is szemrevételezhető a csodálatos élővilág, délnyugatra viszont a Labuan környékén elsüllyedt négy hajóroncs kínál kalandot. Fedezd fel Malajzia legszebb részeit!

Ajánlott szállodák:

A Bunga Raya Island Resort (5*), azoknak is jó választás lehet, akik két merülés között egy kis szünetet szeretnének tartani: a szálló egy gyönyörű, kék vizű öbölre néz, ahol strandolni, kajakozni lehet. Izgalmas dzsungeltúra is indul szálloda közeléből, hiszen a tengerpartról csak 180 fokot kell fordulni, és máris a buja trópusi erdővel szemben találja magát a vendég.
Vendég értékelése: “Lenyűgöző a táj szépsége. A feszített víztükrű medence és a parti strand is gyönyörű, a tenger vize kristálytiszta.” – Dong, Kanada

Aki a Gaya Island Resort (5*) szobáit választja, távol kerülhet a világ zajától: a hotel csak hajóval közelíthető meg. A Tunku Abdul Rahman Marine Parkban csodálatos merülőhelyek várják a búvárokat, a szomszédos apró szigeteken pedig túraútvonalak, homokos tengerparti strandok látogathatók.
Vendég értékelése: “Az első pillanattól az utolsóig hihetetlenül élveztük az utazást. A szálloda személyzete nagyon barátságos volt velünk. A szobák kényelmesek, a szálloda étterme kiváló.” – Neil, Egyesült Királyság


Maldív-szigetek

Maldives - Bandos Island Resort.jpg
Ha be szeretnénk mutatni, hogy milyen egy igazi trópusi üdülőparadicsom, elég ha körbenézünk a Maldív-szigeteken: gyönyörű, kék színű víz, végtelen hosszúságúnak tűnő, fehér homokkal borított partok - és mindezek mellett gyönyörű életvilág a víz alatt. A színes korallzátonyok környékén mindenféle állat előfordul, a barátságos kis halaktól kezdve a veszélyesebb cápákig.

Ajánlott szállodák:

Nemcsak hotel, de az ország egyik legjobban felszerelt búváriskolája is a Bandgos Island Resort (4*) - képzettségi szinttől függetlenül tudnak felszerelést kölcsönözni a sportolóknak, akár a merülőhelyekre történő eljutást is megszervezik számukra.
Vendég értékelése: “Már hetedik alkalommal vagyok, azt hiszem, ez mindent elmond. A búvárcentrum szuper - a korallok és az éjszakai programok fantasztikusak. A csapat profi.” – Edward, Egyesült Királyság

Az Adaaran Prestige Vadoo (5*) külön búvárok részére kialakított csomagajánlatokkal várja a
vendégeket, de szerveztek képzéseket kezdőtől a haladóig - akár egy négy napos intenzív PADI mentőbúvár tanfolyamra is be lehet fizetni.
Vendég értékelése: “Scuba-búvárkodásra tökéletesen alkalmas a környék, a merülőhelyen profi és barátságos csapat várt bennünket. A szálló szolgáltatásai kiválóak, nagyon elégedettek voltunk mindennel.” – Ji-Xiang, Ausztrália



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr685678105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.07. 10:28:55

nah az azért nem semmi hogy a szállodának saját tetoválója van. :)

csadeev 2013.12.14. 17:27:35

Aki megteheti és van pár szabad hete, annak Bora-Bora és Fiji kötelező, palack nélkül csodákat láthat az ember.

Wandál 2013.12.14. 17:27:41

Na az a kuponos búvárvizsgás kolléga, aki ez alapján elmegy Balira, ott bedobják a 18 fokos vízbe, a brutális sebességű és folyamatosan váltakozó irányú áramlások közé (ugye ott két óceán találkozik), az nagy fogja szídni valaki anyját :)

w
süti beállítások módosítása