Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Ausztria – Mondsee, Kuchl, Salzburg, München

2014.05.19. 07:42 Qeki

Különleges élményekért és gyönyörű helyekért nem kell több országot átutaznunk, elég, ha a szomszédos Ausztriába ellátogatunk. Müncheni sörfesztivált tervezgetve, utazási ajánlatokat nézegetve számos programokat lehet találni. Számunkra az volt a lényeg, hogy átéljük a sörfesztivál hangulatát, azonban mikor utazásunkról visszatérve meséltünk az ismerősöknek, akkor mégis az osztrák területek voltak azok, amiket kiemeltünk. A városoknál külön-külön tömérdek látnivalót fel lehetne sorolni, de a múzeumokon, templomokon és gyönyörű épületeken túl is számos látnivaló van, amelyet az utazási katalógusok nem feltétlenül említenek. Utunk első állomása Mondsee volt, amely Felső-Ausztriában, a Mondsee tó partján található hangulatos, rendezett város. A kisváros utcáin sétálva mindenhol az osztrák rendezettséggel és tisztasággal találkozik az ember, szinte a fű is meghatározott méretre vágott hatását kelti. A természet közeli érzést nem csak a friss levegő, a tópart és a hegyek érzékeltetik, hanem a tipikus alpesi házak ablakaiban halmozódó virágok is.

Mondsee kiváló hely a vízisportokat kedvelőknek és a túrázni vágyóknak is egyaránt, kiinduló pont lehet az aktív nyaralásra vágyóknak. Tökéletes hely egy családi nyaraláshoz is. Mondsee városából továbbutazva könnyen elérhető a mindössze 28 km-re található Salzburg, a negyedik legnagyobb osztrák város. Fő látnivalói közé tartozik természetesen Mozart szülőháza. A város macskaköves utcáink sétálva a kirakatokat nézegetve szinte mindenhol kapható valami Mozartos szuvenír. Az üzletek felett elhelyezett cégérek pedig szintén az osztrákok precíz hozzáállásukat tükrözi.

 Érdemes ellátogatni a Hochensalzburgba is, a város fölé magasodó várba, ahonnan remek kilátás nyílik Salzburgba.Salzburgból továbbhaladva 27 km-re fekszik Kuchl városa a Salzach-völgyben. Ez a város meglepetés volt számunkra, nem tudtuk, hogy az utazási iroda itt fog elszállásolni bennünket, azonban az egész utazás gyöngyszeme ez a hely volt. A szállás a templom mellett volt, egy hangulatos szállodában, azonban a szobánk ablakán kinézve egy temető volt a szomszédunk. Magyarok számára ez meglepő volt, mindenki csodálkozott, azonban a város központja volt ez a temető. A gyerekek és felnőttek egyaránt ezen át közlekedtek iskolába, munkába menet. Elsőre belegondolva kicsit morbidnak tűnt, hogy a halottak mellett fogunk aludni, azonban reggel felébredve az első dolgunk volt kinézni az ablakon, hisz gyönyörű látvány tárult elénk, melynek rész volt a sírkert is, melyekről elmondható az osztrákok általam már említett precízsége is.A várost Salzburg közelsége miatt is sokan lakják. A Salzach folyón átmenve, itt is kiváló kirándulást lehet tenni a hegyekben, erdőkben.

A németországi München 155 km-re található Kuchtől, ami már a szállásunktól távolabb volt, így aki a sörfesztivált hosszabb ideig szeretné élvezni, az inkább az ilyenkor drága müncheni szállásokat keresse, vagy a környékbeli települések kínálatát is érdemes megnézni. A hangulat fergeteges, melyről a németek gondoskodnak, mind az öltözékükkel, mind a zenéikkel. A sör drága és erős, azonban aki ott jár, annak kihagyhatatlan, ahogy az ételek is.

Írta és fotózta: Nagy Ildikó



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr86158792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása