Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Az Isztria gyöngyszeme: Umag

2014.07.11. 15:24 Qeki

Umag Horvátország legnyugatibb városa, közigazgatási, gazdasági és kulturális központ. Történelmi emlékei a kőkorszakra nyúlnak vissza: ez a legrégebbi része az Isztriának. Apartmanok és hotelek övezik a tengerpartot, a turisták homokos, kavicsos és sziklás strandok közül választhatnak. Egy mesterséges öböl várja a legkisebb fürdőzőket, mellette a híres teniszstadion, a Stella Maris. A belvárosba vezető utat megtehetjük a kisvonattal, ám gyalog - bár kicsit tovább tart - sokkal élvezetesebb, szebb látvány.

Umag.jpg

forrás: croatia.hr

A kikötőből közvetlenül a tengerparton kialakított sétányon besétálhatunk a belvárosba. Nappal a történelmi emlékeket, múzeumokat nézhetjük meg. Éjszaka felpezsdül a város: mindenhonnan szól a zene, éttermekben sül a hal, és a teraszok étkeznek a vendégek a csillagok fénye alatt.

DSCN5509.JPG

Írta és fotózta: Kollerits Eliza

A szórakozóhelyek is kinyitnak. A belváros kis utcácskái tele vannak ajándékboltokkal, ékszerüzletekkel, éttermekkel és fagyizókkal. Angolul és olaszul nagyon jól beszélnek az árusok, de akad, aki németül is tud. Tökéletes üdülőhely, tipikus horvát városka, közel a határhoz. Autóval egy délelőtt alatt megtehető az út. Már 12 éve járok oda, de még mindig nem tudtam megunni.

DSCN2459.JPG

IM000900_1.JPG

DSCN5518.JPG



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr526472671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

onlineszallas 2014.07.28. 15:43:07

Sziasztok!
Én is nagyon szeretem Isztriát, igazán csodálatos hely! Umag nagy előnye szerintem, hogy 10 km-re van a szlovén határtól és kb. 20 km-re Kopertől, így az oda látogatók könnyen körül nézhetnek Szlovénia csodálatos tengerparti városaiban is, mint pl.: Koper, Piran és az én személyes kedvencem Portoroz! Mindenkinek jó nyaralást kívánok! :)
Üdvözlettel
A szállás titkok szerkesztősége
szallastitkok.blog.hu/
www.facebook.com/pages/Utaz%C3%A1si-Titkok/322181984601380
süti beállítások módosítása