Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Európa leghíresebb vöröslámpás negyedei

2010.04.15. 11:21 Qeki

 

De Wallen, Amsterdam, Hollandia

Talán nemcsak Európa, hanem a világ leghíresebb vöröslámpás negyede az Amszterdamban található De Wallen. Erős kontrasztként itt található Amszterdam legrégebbi temploma, mely szomszédságában áll Belle, az örömlány bronzszobra. Anno a tengerészek itt gyónhatták meg az előtte pár perccel elkövetett „bűneiket”. A csatornákkal teli utcák sztriptíz bárokkal, szexshopokkal és természetesen bordélyházakkal várják a vendégeket. A házak ablakaiban több száz fehérneműs örömlány csalogatja a vendégeket.  Délelőttönként a környék teljesen kihalt, este azonban zsúfolásig megtelik. Bár Hollandiában a prostitúció legális a rendőri jelenlét erős, főleg az emberkereskedelem miatt.

 

 Reeperbahn, Hamburg, Németország

 A De Wallen német megfelelője a St.Pauli városrészben található Reeperbahn, a kötélverőkről kapta nevét. A hamburgi kikötőben időző tengerészek közül sokan töltötték szabadidejüket az örömlányok társaságában, mind a mai napig itt található Hamburg vöröslámpás negyede.  A" bűn utcája”, ahogy a helyiek nevezik, ma már nemcsak erotikus létesítmények otthonául szolgál. A vetkőző- show és szexshopok mellett mostanában az alternatív kulturális életnek és a musical-színházaknak is otthont ad.  
 

Soho, London, Anglia

 A Sohoról már csak a külföldi turisták körében terjed a tévhit, hogy a prostitúció melegágya,de valaha valóban London egyik legnagyobb vöröslámpás negyede volt. A 18. század közepétől az 1970-es évekig a szex biznisz központja volt, tele utcai prostituáltakkal és bordélyházakkal. Mára csak a kerület nyugati részében maradt meg néhány sztriptízbár és pajzán szexshop, egyébként pedig szórakoztató negyeddé változott.
 

 Rue St. Denis és a Pigalle, Párizs, Franciaország

A Pigalleról hasonlóan a londoni Sohohoz ma is inkább már csak múlt időben beszélhetünk. Párizs vörös malma, vagyis a Moulin Rouge 1889-ben nyitotta meg kapuit és azóta is szórakoztatja a nagyérdeműt. A revütáncos lokál kedvenc helye volt többek közt a francia festőnek Tolouse-Lautrecnek is. Azonban a táncos hölgyek további szolgáltatásokat is nyújtottak az arra járó vendégnek. Ha ma meg szeretnénk nézni egy műsort igen mélyen a zsebünkbe kell nyúlni és jó előre helyet foglalni. Egykoron a St. Denis utca több száz méterén a Szajnáig álltak a lányok, majd 1985-ben lassú hanyatlás kezdődött, az ősi mesterség űzői a perifériákra szorultak.
 

Rue d'Aerschot, Brüsszel, Belgium

A rue d'Aerschot, Gare du Nord negyedében található, hírhedt arca az 50-es évek végén alakult ki. A 10 méter magas, 100-120 méter széles töltésen elhelyezkedő egy kilométeres utcán, elejétől a végéig „bordélyházakat” találunk. Egyik oldalon az utcán sétáló, a másikon, a házak földszinti ablakaiba telepedett hölgyek jellemzik a környéket. Bár Belgiumban nem adnak bordélyházaknak hivatalosan működési engedélyt, de megoldás erre a problémára is született, ugyanis a hölgy saját lakásában vagy épp az ablakában teljes nyugalommal kelletheti magát és zavartalanul fogadhatja a felajzott látogatókat.

képforrás:flickr(helmwe,ms kat,vibsawm,nakedsky,jmerelo)



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr601923067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2010.04.15. 15:06:34

Tetszett, de talán egy bekezdést Zürich is megérdemelt volna. Valahogy nekem végig az volt ott az érzésem, mintha Amsterdamban lennék: drogok, kurvák, sikátorok, hidak. Csak eggyel drágább meg tisztább.

Qeki · http://vilagutazo.blog.hu 2010.04.15. 15:20:27

@lilakutyak: Ha úgy gondolod, hogy megosztanád másokkal is "élményeidet" várjuk beszámolód az email címünkre. Ez minden kedves olvasónkra vonatkozik!

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2010.04.15. 15:56:42

@Qeki: Hogy is mondjam, nincsenek igazán összefüggő emlékeim, nem igazán voltam józan abban a röpke 20 órában, amit Zürichben ébren töltöttem, de azért köszi a bizalmat.

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.04.15. 16:19:17

Na és a Kápmegyer-Dunakeszi-Palota hármas határán lévő "szemétégetős" negyed az miért maradt ki?

Ibn al-Haiszam 2010.04.15. 16:32:53

@lilakutyak: a tisztábbal vitatkoznék. Bárhol képesek eldobni a cigarettacsikket és nem csak a balkáni bevándorlók vagy az aluliskolázottak.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2010.04.16. 03:32:16

Elszámoltatást!

bolcslazado.blog.hu/2010/04/16/a_jobbik_valodi_tamogatoi

Le a prostitúcióval, derüljön fény a kampányfinanszírozások valódi forrásaira, most!

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2010.04.16. 10:37:59

@Ibn al-Haiszam: lehet, hogy igazad van, A'damban a szezon közepén voltam, Zürichben viszont szezonon kívül. Kevesebb ember, kevesebb kosz.

Davyd · http://wordsofmusic.blog.hu/ 2010.10.23. 18:11:07

a cseh-német határ előtt az utolsó kis lepukkant város dubi, egy nagy vöröslámpás negyed. sőt, a határ felé vezető szerpentin a folytatása, kis fa bódékkal. gyanítom túl van a fénykorán a helyi üzlet, de így is elég látványos :)
süti beállítások módosítása