Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Medence a város felett

2010.07.07. 12:06 Qeki

2010 júniusában nyitott meg a szingapúri Marina Bay Sands Resort & Casino, mely a világ legkülönlegesebb medencéjének ad otthont.


A szálloda-kaszinó együttes 6 milliárd dolláros költségvetésével bőven túlszárnyalja az eddigi rekorder Dubaii Emirates Palace Hotel-t. A komplexum három 55 emeletes épületből áll, ezek legfelső szintjén a 380 méter hosszú parkban található a különleges 150 méter hosszú, feszített víztükrű, látszólag perem nélküli medence. Ezt az érzetet azonban csak az optikai csalódás okozza.

A pálmafákkal és nyugágyakkal szegélyezett oldalon napozhatunk, pihenhetünk azonban a másik oldalon, amit legkevésbé sem ajánlanék tériszonyosoknak 200 méteres mélység tárul elénk. Lenyűgöző látvány és érzés kiúszni a látszólag perem nélküli óriási vízfelszín szélére, de természetesen a biztonságra is gondoltak. Ha netán túlúsznánk néhány méterrel lejjebb lévő körbekerített medencébe pottyanunk.


A három toronyból álló hotel a hatalmas medence mellett még számos különlegességet rejt, a medence mellett egy kisebb dzsungel is várja a látogatókat a konstrukció tetején.  Nevéből adódóan négy emeleten csak a szerencsejáték szenvedélyünknek hódolhatunk. Az ötcsillagos szállodában 2560 lakosztály és a 10.000 fő kiszolgáló személyzet várja a látogatókat.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr1002135664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása