Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Napelemes vízesés a 2016-os Olimpiára

2010.08.30. 17:32 Qeki

Rio de Janeiro már lázasan készül a 2016-os Olimpiára. A fenntartható fejlődés jegyében az „zéró széndioxid-kibocsátású olimpia” megszervezése a cél. A program keretében az amúgy is káprázatos város, egy különleges látványt nyújtó toronnyal, a Solar City Tower-rel gazdagodik.

 

A svájci illetőségű RAFAA tervező cég a látványtervek alapján nagyon kitett magáért.       A torony nemcsak a világ legnagyobb kizárólag napenergiával működő épülete, hanem a legnagyobb mesterséges vízesése is lesz. A tervek szerint Cotunduba szigetén felépülő toronynak, a szemkápráztatáson és a lélegzetelállításon kívül az energiaellátás lesz a feladata. Az épület nagy részét napelemek borítják majd, melyek részben a tengervíznek a toronyba való szivattyúzását, részben pedig az épület és az olimpiai falu energiaellátását fogják biztosítani.


A felszállított vízmennyiség vízesésként hullik majd alá, miközben az épület belsejében turbinákat hajt meg, amelyek további energiát termelnek. A 105 méter magas épület irodáknak, üzleteknek, kávézóknak, kiállításoknak stb. ad majd helyet. A torony tetején pedig egy üveglapon sétálva gyönyörködhetsz a pazar kilátásban, és ha egy kis izgalomra vágysz, kipróbálhatod a bungee jumpingot.


 

képforrás:RAFAA



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr692259282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.07.28. 15:42:54

nagyon jól néz ki, ezt élőben is megnézném, talán majd ha nálunk is lesz olimpia :)
süti beállítások módosítása