Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Fagyasztott akvárium Japánban

2010.09.14. 10:54 Qeki

Ha ellátogatunk egy tengeri akváriumba, akkor jó esetben élő állatokat látunk. Ám Japánban, Kesenumában van egy tengeri jég akvárium a Kori no Suizokukan, ahol jégtömbökbe befagyasztva csodálhatjuk meg a jobb létre szenderült állatokat. A gyorsfagyasztás technológiáját használják, amivel kiküszöbölhető a sejtkárosodás és a nagy kristályképződés.

 

Jelenleg 80 tengeri faj 450 példányát csodálhatjuk meg, a halaktól a rákokon át a polipokig hatalmas jégtömbökbe zárva. Az illúzió kedvéért kék fénnyel vannak megvilágítva, hogy minél élethűbbeknek látszódjanak. A fagyasztott akvárium Japánban rendkívül népszerű, főleg a nyári hónapokban, de a látogatók csak néhány percig élvezhetik a kiállítást, csakis védőöltözetben. Az akvárium belsejében uralkodó -20°C speciális ruha viselését igényli, enélkül már néhány perc után is súlyos fagyási sérülések keletkezhetnek.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr442295063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása