Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Mono-tó, a Föld legkülönlegesebb élőlényének otthona

2010.12.02. 22:06 Qeki

 

Egy néhány hónappal ezelőtti posztban már bemutattam a Mono-tavat (Mono Lake), mely a mai Nasa bejelentésének és felfedezésének egyik főszereplője. A fantasztikus látványt nyújtó tóról ma kiderült, hogy a Föld jelenlegi legkülönlegesebb élőlényének ad otthont. A felfedezés lényege, hogy az eddig ismerttől alapvetően eltérő biokémiai megoldást alkalmazó élőlényt fedeztek fel, egy baktérium formájában.

 

Ezidáig az összes, Földön ismert élőlény DNS-ét a következő alapelemek építik fel: szén, nitrogén, hidrogén, oxigén, foszfor. Ezzel szemben a most felfedezett baktérium örökítőanyagában, foszfor helyett arzén van, ez a tény pedig gyökeresen megváltoztatja a földönkívüli élet kutatási irányát. Ha ugyanis ilyen lények létezhetnek a Földön, akkor más bolygókon is kialakulhatott az élet.

Ismerd meg a Mono-tó titkát!

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr172489402

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lezabálták a műanyag kerítését! Rohadtul jogos a felháborodás! 2010.12.03. 06:40:39

Természetesen rohadtul jogos a felháborodás hazánkban, amikor a kerítésen átugráló veteményeket vagy kisebb értékű tárgyakat ellopdosó bűnözőkről hallunk, pláne akkor, ha a mi kerítésünkön ugrálnak át az elkövetők. De hogyan is jön erre a blogra ez a t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása