Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Klasszikus karácsonyi úticélok

2010.12.20. 13:49 Qeki

Íme, néhány igazán tökéletes karácsonyi helyszín, melyek különleges, egyedi atmoszférájukkal emberek millióit vonzzák az év ezen szakában (is).

Prága


 

Prága Óvárosa az év bármely szakában gyönyörű hely, de a karácsonyi fények, színek, illatok meseszerűvé varázsolják a város legszebb terét. A kézművesek portékái, bábok, fajátékok , cseh népművészeti tárgyak közül válogathatunk a fabódék rengetegében. Az időjárástól függetlenül az óváros karácsonyi vására mindig zsúfolt és nyüzsgő. A különleges hangulatot a gasztronómiai specialitásnak számító forralt mézbor és a kürtőskalács teszi teljessé.


 

 

 Bécs

 

Bécs a karácsonyi vásárok Mekkája, ahol mindenki megtalálja a kedvére valót.  Városszerte húsz helyszínen várják a látogatókat az adventi vásárok. A legismertebb  a bécsi Városháza előtti téren kialakított Wiener Christkindlmarkt, mely évente mintegy hárommillió látogatót vonz.  A Schönbrunn-i kastély lábánál megrendezésre kerülő vásár méreteiben ugyan nem veszi fel a versenyt az előbb említettel, de a barokk kulisszáknak és a kastélyparknak köszönhetően az egyik legkülönlegesebb adventi vásári helyszín.

 


 

 

Bruges

 

 

Bruges, kanyargós utcáival, festői csatornáival tagadhatatlanul Belgium ékszerdoboza. A város idén 10. alkalommal rendezte meg a jégszobor-fesztivált, ahol a Gizai piramis, a párizsi Diadalív vagy a Big Ben jégváltozatát is megcsodálhatják a látogatók.

 

 

 Rovaniemi

 

A finnországi Rovaniemiben minden hozzávaló adott egy igazán csodálatos, mesebeli Karácsonyhoz: Lappföld elbűvölő szépsége, a rengeteg hó,a rénszarvasok, a Mikulás és nem utolsó sorban a világ egyik legszebb természeti jelensége az Aurora Borealis.



 

 

New York

 

 

Bár New York nem nevezhető hagyományos karácsonyi helyszínnek, mégis a hálaadástól- szilveszterig tartó öt hétben 4,5 millió látogató érkezik,hogy belekóstoljon a nem mindennapi karácsonyi hangulatba. A Rockefeller Center óriási karácsonyfája, a néha már giccsbe hajlóan feldíszített kirakatok, a sugárutakon "hulló" nagy neon hópelyhek, a Mikulásokkal túlzsúfolt áruházak mind-mind hozzájárulnak New York egyedülálló karácsonyi hangulathoz.


 

 

 

 Köln

 

Köln, adventi vásáraival milliókat vonz évente, a gótikus katedrális gyönyörű hátteret kölcsönöz a karácsonyi forgatagnak, ahol a kézzel készített ajándéktárgyaktól a gyömbéres sütiig mindent megtalálhatunk. Ám Köln nem csak a földön, de a Rajnán is karácsonyi hangulatban úszik, ugyanis itt található Európa legnagyobb úszó karácsonyi vására.



képforrás:flickr.com(Rich pick, Edgar Barany, -12°C, seandalai, Leo Cheung, roomman, kölnerweihnachtsmarkt, Keith Barlow, Bruno Misseeuw, gbatistini, racaire, ho_hokus, flamouroux)

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr282527884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása