Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Rangos díjat kapott a ferihegyi SkyCourt

2011.02.12. 14:07 Qeki

Néhány hónapja, velem együtt ti is betekintést nyerhettetek az épülő SkyCourt kulisszái mögé, mely nemrégiben egy rangos elismerést zsebelhetett be.


 

Idén a SkyCourt, Ferihegy 2-es termináljának új, központi csarnoka nyerte el a rangos Tierney Clark-díjat. A 2000-ben brit (Institution of Civil Engineers) és magyar építészeti szervezetek (Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége, valamint a Magyar Mérnöki Kamara)  által alapított díjat az adott év legjobb építőmérnöki teljesítménye kapja.

Forrás

A bírálat során többek közt az épület esztétikumát, anyagfelhasználását és a célnak való megfelelését vizsgálták. A Tima Zoltán által vezetett KÖZTI-s építész csapatának tervei alapján megvalósult SkyCourt-nak mindenképp nagy szakmai elismerés. Most már csak az utazókat kell meggyőznie!

A SkyCourt ünnepélyes megnyitójára 2011. március 18-án kerül sor, ezt követően két nyílt nap keretében a nagyközönség számára is látogatható lesz, míg végül március 27-én az utazók is birtokba vehetik.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr462655912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerardus A. Lodewijk 2011.04.02. 22:16:50

Márc. 28-án néztem meg belülről is az új épületrészt, nem nyűgözött le.

Ferihegy 2 eddig a rövid utak repülőtere volt, na ennek most vége. Hihetetlenül sokat kell gyalogolni (diplomatikusan úgy is fogalmazhatunk, hogy az épület belülről jóval nagyobbnak tűnik, mint kívülről). Eddig a check intől a beszállókapuig 50-80 métert gyalogolt az utas, mostantól legalább 400-at fog.

A biztonsági ellenőrzés semmivel nem lett gyorsabb. 6 biztonsági kapunak van hely, de ebből hétfőn még csak 5 volt felszerelve, abból is 2 zárva volt.

A biztonsági ellenőrzés elhagyása után bolton kell keresztülmenni. Nem boltok között, mint Bécsben (már az is zavaró egy kicsit), hanem direkt bele a boltba. Ezért valakinek nagyon jól tejelhetett a Heinemann.

Van még egy külön borüzlet is, szép választékkal, csak éppen semminek nem volt kiírva az ára. Ezúton üzenem nekik, hogy ha a következő utamig nem változik a helyzet, 20-30 üveget fogok odavinni a pénztárhoz, hogy megérdeklődjem az árát, és egyet vagy egyet se fogok megvenni belőle.

Az eddigi botrányos étel-és italárak nem csökkentek, az árszínvonal továbbra is a nyugat-európai repülőtéri átlag duplája.

A mosdókban természetesen csak langyos víz van: inni meleg, kezet mosni hideg. Szánalmas.

Elismerendő, legalábbis a régebbi épületrészekhez képest, az épület szépsége, tágassága, világossága.

Ez így összességében a 10-es skálán 1 pont, de az is csak jóindulattal. Parturiunt montes et nascitur ridiculus mus.

manojuli 2011.07.12. 14:55:47

Többnyire egyetértek az előttem szólóval, egyetlen dolgot tennék hozzá, ami miatt az én skálámon eggyel több pontot érdemel, noha ez nem az új épületet méltatja, megoldották végre a kulturált és árban is visszafogott parkolási lehetőséget, azoknak, akik nem taxival vagy tömegközlekedéssel akarják megközelíteni a repteret.

bud.hu/utasok/kozlekedes_es_parkolas/parkolas/?article_hid=11517&prk=
süti beállítások módosítása