Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Helikopteres cowboyok Ausztráliából

2011.03.03. 13:20 Qeki

Ausztrália modern cowboyai ló helyett helikopterrel terelik az állatokat. Benn Tapp ausztrál farmer egyetlen farmja közel 370 ezer hektár, melyen kb. 20 ezer szarvasmarha legelészik. Az ázsiai piacokon jól jövedelmező a marhahús export, így ha eljön az idő Tapp felhajtja a csordáját az ő kis R22-s helikopterével. A közel sem veszélytelen repülési manőverek különleges képzettséget igénylenek, de még így is évente 10 pilóta hal meg. Speciális engedély megszerzésére van szükség, ami azt jelent, hogy 150 órás alacsony repülési tapasztalatot is meg kell szerezni a néha mindössze néhány méterre a talaj fölött lavírozó pilótáknak. Ez az egyik legmagasabb kockázattal járó foglalkozás, így Tapp 2,5 millió dolláros életbiztosítása éves szinten 42 ezer dolláros költséget jelent számára.

 

A nyolc kilométeres helikopteres terelés után a földi személyzet lovasok és quad-osok formájában csatlakozik a művelethez, melyet mindvégig Tapp irányít.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr632707002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása