Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Utazás ajándékba

2011.12.19. 09:50 Qeki

Egy felmérés szerint a magyar nők többsége egy utazásnak örülne legjobban a karácsonyi ajándékok között. Ezzel valószínűleg nem csak a nők vannak így.

Sokan esküsznek a fordított nyaralásra, vagyis télből menni a nyárba, ami jól hangzik, de ezek az utak jóval borsosabbak, a luxus kategóriához tartoznak. Remek választás Thaiföld, amit nem véletlenül hívjnak a Mosoly országának. A fehér homokos tengerpart pihenésre kiválóan alkalmas: Pattaya, Koh Samui vagy a Part című film színhelyéül is szolgáló Phi Phi sziget, de mind közül a legkedveltebb Thaiföld délnyugati részén található Phuket, mely a turistaáradat ellenére is megőrizte egzotikus hangulatát.

Szintén kellemes úti célnak számít a Maldív-szigetek, a Seychelle-szigetek vagy Mauritius, azoknak, akik az önfeledt nyugodt pihenésnek szeretnék átadni magukat. Azok, akik a kalandokkal teli nyaralást részesítik inkább előnyben a legjobb választás a Zöldfoki-szigetek vagy Kenya. Ez előbbi elsősorban a vízi és az extrém sportok szerelmesei számára lehet jó választás, Kenya elsősorban a vadvilágával és az izgalmas szafarikkal lehet vonzó a turisták számára.

A luxusnyaralásokon kívül lehetőség van közelebbi helyeken is napfürdőzni egyet a téli szezonban. A közkedvelt turistaparadicsomokban, mint Egyiptom, Tunézia és a Kanári-szigetek ilyenkor is kellemes idő várja az odaérkezőket.

Keresd meg a legtökéletesebb ajándékot. A legjobb repülőjegy ajánlatokért kattints ide: https://goo.gl/c27aOB ha teljes utazási csomagot vennél repülőjeggyel és szállással kattints ide: https://goo.gl/q7sWmS és ide is, ahol még remek wellnesshétvégét és síutakat is találhatsz: http://goo.gl/ofY1pM

A tél szerelmeseinek ajánljuk a következő két igazán csodálatos, minden igényt kielégítő síparadicsomot.

Svájc világhírű magaslati üdülővárosa az1800 méter magasan fekvő St. Moritz, a világ egyik legcsillogóbb, legdrágább síparadicsoma 350 km-nyi sípályával várja az odaérkezőket. Az egyik legrégebbi síterep a világon, mely több mint 150 éve fogadja a vendégeket, akiket jobbára a síelés, a havas lovaspóló meccsek, a legendás Cresta Run téli bob pálya és a város fényűző butikjai és fürdői vonzanak a városba.

Tátralomic a legmagasabban fekvő síterep Szlovákiában. Legmagasabb pontja 2190 méteren van, innen lehet síelni egészen 900 méterig, tehát a szintkülönbség is jelentős. A fenti részen (Lomnici-nyereg - Kőpataki-tó) egy nagyon kemény fekete pálya van, ahonnan több úton is le lehet csúszni az alapállomásig. Tátralomnicon a Jamy névre keresztelt rövid tanulópálya várja a kezdőket. A közelben három rövid sífutópálya van, illetve kijelölt gyalogösvényeken járhatjuk be a vidéket.

Aki egy szilveszteri utazással szeretné meglepni közeli hozzátartozóját igen mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mert a szállások árát ezen időszakra igencsak megemelik. A bulit kedvelők számára, egy pörgős óév búcsúztatóhoz íme két tökéletes helyszín:

A világ egyik kedvenc szilveszteri úti célja New York. A Times Square-en több százezer ember nézi végig a kristálygömb leereszkedését, együtt számolja vissza a másodperceket éjfélig. A több mint 500 kilós Waterford kristálygömböt egy perccel éjfél előtt kezdik leereszteni a Time Square No. 1 tetejéről óriási ováció kíséretében. Pontban éjfélkor, a gömb kialszik, felgyullad az új évszám, és több tonna konfetti szóródik a hatalmas tömegre. Csak jó tűrőképességgel rendelkezőknek ajánlott, akik nem riadnak vissza az 5-6 órás hidegben való várakozástól sem.

Rio de Janeiro nem csak a fergeteges karneváli hangulatáról híres, hanem hogy itt tartják a világ legnagyobb szilveszteri buliját: a Copacabanán tavaly több mint kétmillió ember nézte végig a tűzijátékot.

Felejthetetlen élményt nyújthatnak a téli városlátogatások is, hiszen a városok egymást felülmúlva versengenek a látogatók kegyeiért. Kiragadtunk a kínálatból két csodaszép várost.

Szentpétervár-Észak Velencéje. A vizek városa valóban, hiszen a csatornák fölött átívelő apró hidak száma közel 400. A várost I. (Nagy) Péter orosz cár alapította 1703. május 16-án, hogy „ablakot nyisson Európára”. Szentpétervár utcáit járva igazi európai kulturális központ látványa tárul elénk. Az egyedülálló város látnivalóiból nem lehet kiragadni egy-egy részletet. Ezt látni kell és nem csak a fehér éjszakák idején, de a kemény, hideg télben is óriási vonzereje van e csodának.

Európa gótikus gyöngyszeme a Moldva folyó két partján elterülő "Arany Prága" ezer éves történelmével, kultúrájával és megszámlálhatatlan műemlékével méltán számíthat télen-nyáron a látogatókra a világ minden részéről. Prága ma a legfelkapottabb helyek egyike Európában. Az „arany Prága” elnevezés I. Károly cseh király és német-római császár idejéből származik, amikor arannyal vonták be a prágai vár tornyait.

Hazai kínálatból válogatva a következő két helyszín biztosan jó választás:

Egerszalók a Mátra és a Bükk között, a Laskó-patak völgyében fekszik.  Bár számtalan gyógyvíz és hőforrás található hazánkban, a 400 méter mélyről feltörő 70 fokos Egerszalóki hőforrás különlegessége, hogy a földből kiáramló víz különleges só dombot hozott létre, mely mindössze két helyen fordul elő még a világon az Egyesült Államokban és Törökországban.

Bár az Alpok és Dolmitok sípályáival nem tudunk vetekedni itthon is találunk néhány síterepet, ahol bemelegíthetjük magunkat. Eplény, Bánkút, Dobogókő mellett Kékestető a legek síterepe, hazánk legmagasabb pontjáról, 1014 méterről 1,8 km-t csúszhatunk. Az ágyúk is besegítenek az időjárásnak, hogy síelésre alkalmas legyen a terep a téli hónapokban. A síelők és snowboardosok rendelkezésére áll 4 déli és a 3 északi pálya, ezen kívül lehetőség van motorosszán-túrákra és esti, lámpafényes síelésre is.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr813438133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.03.11. 12:33:01

A poszt legelején említett úticélok inkább azoknak valók, akiknek simán akad 2-3 véka arany a párnacihában, szalmazsákban... :D
süti beállítások módosítása