Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Fjällräven Polar 2013 - sarkvidéki kutyaszános expedíció magyar résztvevővel

2013.04.04. 11:25 Qeki

Hallottatok már a Fjällräven Polar kutyaszános expedícióról? Kramer Zsolt az első magyar, aki részt vehet ezen az eseményen. Norvégiából Svédországba tartó 330 kilométeres út egy igazi kaland. Különösen úgy, hogy Zsoltnak semmilyen tapasztalata nincs ezen a téren, sem szánja, sem szánhúzókutyái. Mégis akkor, hogy kerül oda?

Fjällräven polar.jpeg
A mindig kalandra éhező 37 éves budapesti közgazdász- informatikus fiatalkora óra járja a hegyeket. Tavaly olvasott először a Fjällräven Polar expedíciójáról, ami rögtön fel is keltette az érdeklődését. Csakhogy előbb egy internetes szavazást kellett megnyernie, hogy jogot kaphasson az indulásra, ami sikerült is neki, 2500 szavazattal bekerült a mezőnybe. Egy furcsa csavar (a szervezők elfelejtettek az ország kategóriák mellett egy vegyes kategóriát kiírni) miatt végül a brit "válogatottba" került. Zsoltot a prémium kategóriás termékeiről ismert Fjällräven magyar képviselete szponzorálja.

Fjällräven polar2.jpeg
A norvégiai Signaldalenben április 9-én induló és 13-ig tartó expedíció 330 kilométerét igen zord körülmények között, havas tundrán, hegyi gleccsereken át kell megtenni a svédországi célig, Jukkasjärviig. A résztvevők sátrakban alszanak, vagy éppen hálózsákban, a szabad ég alatt.
Zsolt falkája hat kutyából áll majd, akikkel a helyszínen találkozik először és mindössze néhány órája lesz, hogy egy gyorstalpalón megtanulja a legfontosabb szánhajtási fogásokat és összeismerkedjen csapata tagjaival. A Fjällräven Polar nem egy verseny, senki sem nyer vagy veszít. Együtt haladva és egymást segítve mindenki kipróbálhatja magát, feszegetheti határait ezen extrém körülmények között.

Zsolt blogja és Facebook-oldala, ahol elolvashatod az előzményeket és szurkolhatsz neki.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr605194253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.04.05. 15:19:49

Igen, frankó lehet.Jukkasjärviban ne felejtsék megnézni az Icehotelt.Bár addigra lehet, hogy elkezd olvadozni.
Eddig huskifogatot furamód csak Magyxarországon tudtam kipróbálni.Kerekes kocsit húztak, még csak tél se volt, de szuper dolog nagyon.

SilenceOfTheMasses 2013.04.06. 22:48:42

Azta! Imádom a szánhúzó kutyákat.
süti beállítások módosítása