Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Felfedezésre váró helyek Ázsiában: Khanom

2013.04.22. 09:24 Qeki

Hol található? Thaiföld déli nyúlványának körülbelül a közepén, a földnyelv egyik kiszögellésében, Ko Samui és Ko Pha Ngan szigetek közelében.

Mi a vonzereje? Az előbb említett kambodzsai Kep thaiföldi megfelelője: álmos kisváros a Thai-öböl (Sziámi-öböl) partján, kevés turistával, barátságos helyiekkel és kilométer hosszú, gyönyörű és üres tengerparti fürdőhelyekkel megáldva.

Miért pont ide? Nehezen lehetne jobb példát találni a Thai kisvárosi élet bemutatására - és megélésére. Itt aztán tényleg sehová sem kell sietni, a városban kifőzdék során lehet tesztelni az ízletes ételeket, vagy az üres tengerpartokon lehet hosszú sétákat tenni, néha megmártózva a tiszta vízben. Motort is bérelhet az utazó, hogy felfedezze a környéket: dzsungeltúrák, vízesések várják a szárazföld belsejében, a tengerparton pedig kajakozni, búvárkodni lehet. A környéken időnként felbukkannak a ritka rózsaszín delfinek is, a kitartó megfigyelő tehát igazi különlegességgel is találkozhat. Kellő számú étterem és bár is várja a látogatókat esténként.

Mikor utazzunk? Bár a leginkább december és április között élvezhető a klíma, a száraz és forró évszak sem elviselhetetlen ezen a vidéken, hiszen a Thai-öböl felől érkező hűs áramlatok kellemesen befolyásolják a hőérzetet.

Hogyan utazzunk? Buszokkal, kisbuszokkal könnyen elérhető a régió, Bangkokból is indulnak járatok. Hajóval pedig Koh Samui és Koh Pha Ngan sincs messze.

Hol legyen a szállás? Ha jó kilátást szeretnél a tengerre, érdemes a Rachakiri Resort and Spa szállodában szobát foglalni. Ha inkább a fürdőhelyek közelében szeretnél tanyát verni, a Chonnapha Resort hotelt lehet felkeresni.

Tippek utazóktól! A beszámolók szerint a környék felfedezéséhez érdemes robogót bérelni. Figyelemre méltó látványosság a Khao Wan Tong barlang, amely úgy 12 kilométernyi motorozással érhető el a szárazföld belsejében.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr375238652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.04.23. 09:17:11

ha már arra vetett minket az élet, érdemes átrepülni Phu Quoc-ra (Vietnám legnagyobb szigetére) és meglátogatni a dél-keleti partszakaszt.Szintén ugyanez a történet: kevés túrista, csodás érintetlen környezet.

ami még javasolt, egy sznorkel vagy búvártúrán való részvétel.Kivisznek egy egésznapos túra keretében 3 korallzátonyhoz, amig még élnek és virulnak szemben azzal a rengeteggel amik már elpusztultak :-S

Measurer 2013.04.23. 09:17:13

Elérhetőség sietősebben: repülővel Bangkokból Surat Thaniba, majd onnan busszal vagy hajóval Khanomba
www.youtube.com/watch?v=r1yxPl4Ivpk
www.youtube.com/watch?v=wQA_mgELGek
süti beállítások módosítása