Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Felfedezésre váró helyek Ázsiában: Kep

2013.04.30. 08:41 Qeki

Hol található? Kambodzsa déli sarkában, 15 kilométerre a vietnami határtól, 85 kilométerre Sihanoukville-től és 160 kilométerre a fővárostól, Phnom Penh-től.

Mi a vonzereje? A 20. század elején népszerű tengerparti üdülőhely volt, de a gyorsabban fejlődő Sihanoukville a 60-as évek végére elcsábította a turistákat erről a vidékről. Azután pedig az egész országból eltűntek a turisták, mivel a vörös khmerek átvették a hatalmat az országban - így végleg feledésbe merült az egykor elegáns vendégeknek otthont adó partszakasz.


Miért pont ide? Annak, aki ellátogat ide, olyan érzése lehet, mintha időutazáson venne részt. A gyarmati időkre emlékeztető épületek, a széles, pálmafákkal szegélyezett utak mind-mind egy letűnt kor emlékei. A helyiek lassú életritmusa, barátságos hangulata miatt egy nyugodt, elfelejtett kisváros képe fogadja az utazót. Rákot, kagylót és más tengeri ételeket kínáló utcai árusai igen ízletesen készítik el a fogásokat. A közeli erdőkben barlangok, vízesések, borsültetvények várnak felfedezésre, a közeli Phnum Bokor Nemzeti Park pedig a túrázóknak és kerékpárosoknak ideális.


Mikor utazzunk? Ahogy Délkelet-Ázsia legtöbb országába, úgy Kambodzsába is a hűvös évszak idején, tehát november és március között érdemes ellátogatni. Aki március és október között jönne, készüljön fel a forróságra, és a frissítő záporokra.
Hogyan utazzunk? A legtöbben busszal érkeznek Sihanoukville, Kampot, Phnom Penh felől. Aki Vietnamból érkezne, annak Ha Tien-nél érdemes átlépnie a határt.
Hol legyen a szállás? A Knai Bang Chatt Resort folyamatosan jó értékeléseket kap az Agoda.com ügyfeleitől. A másik népszerű hotel a Long Villa Inn, amelyről azt írják az utazók, hogy kiválóan lehet itt pihenni, főleg ha az ember pár napig semmittevéssel szeretné tölteni az idejét.
Tippek utazóktól! A friss tengeri ételeket muszáj megkóstolni a part menti kifőzdék egyikében, mondják azok, akik már jártak itt. Azt is megemlítik a beszámolók, hogy vezetővel - vagy akár önállóan, motorral - érdemes bejárni a környéket.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr695253775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása