Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Felfedezésre váró helyek Ázsiában: Lombok

2014.04.04. 08:17 Qeki

Hol? Bali szigetszomszédja, kelet felől.
Mi van itt? A Kis-Szunda szigetek része, mint a híres turistaparadicsomként működő szomszédja, ugyanolyan szép is, csak ide kevesebben járnak. Egyelőre.

Lombok.jpgForrás

Miért érdemes ide utazni? Amiért Balira: gyönyörű, homokos tengerpartok, lenyűgöző paradicsomi tájak. Trópusi édenkert, a szó szoros értelmében. Búvárkodási lehetőségek az egyszerű felszíni nézelődéstől a mélyebb, palackos merülésekig, vízi sportok várják a látogatókat, de egyszerű, száz százalékos semmittevésre, tengerparti pihenésre is van lehetőség.

Lombok_mount-rinjani.jpgForrás

A sziget belsejében túrázni lehet, például megmászni Indonézia harmadik legmagasabb csúcsát, a Rinjani hegyet, vagy ellátogatni a számtalan csodás vízesés, valamelyikéhez. Apró, a világ zajától egyelőre elég jól elzárt falvak is vannak a szigeten, annak 400 négyzetkilométernyi nemzeti parknak minősülő területén.

Lombok_vízesés.jpgForrás

Mikor érdemes ide utazni? Május és szeptember között száraz az évszak, ilyenkor a legbarátságosabb az időjárás. Kevesebben vannak az esős évszakban (október és április között), tehát akit nem zavar az, hogy időnként bővizű záporok frissítik fel a levegőt, ilyenkor is utazhat ide.
Hogyan érdemes ide utazni? Az új reptérről belföldi és nemzetközi járatok indulnak, a tengeren pedig kompok közlekednek a közeli városokból és szigetéről kiindulva.
Hol érdemes megszállni? Szálljon meg a Sudamala Suites & Villa Senggigi szálláshelyen és egy igazán fiatalító élményben lesz része a nagyszerű kilátásnak és a Spa szolgáltatásoknak, vagy próbálja ki a Trawangan Resortot a Gili Trawangan Islandon, amely ugyanolyan távolságra van a félreeső tengerpartoktól, mint a forgalmas piacoktól.

Lombok_lovas kocsi.jpgForrás

Hasznos tippek: Amit érdemes nem kihagyni azok a reggelik a tengerparton, de például Jap Indonéziából azt javasolja, hogy béreljünk egy Cimodot (lovas kocsit) amivel bejárhatjuk a szigetet.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr655911233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása