Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

A londoni Camden Town

2013.05.09. 08:23 Qeki

Camden Town, az úgynevezett bohém negyed piacával, a Camden Markettel kihagyhatatlan látnivalónak számít Londonban. A legszínesebb városrész, különleges piacaival, nyüzsgő, színes forgatagával, történelmi, építészeti, művészeti csodáival és 500 éves pubjaival minden idelátogatót elbűvöl.
camden_town_london4.jpg
Camden Townt az első Camden grófról, Charles Pratt-ről nevezték el, aki 1791-ben kezdte a város fejlesztését. Valójában 6 különböző piacról van szó: ezek a Camden Lock Market, a Historic Stables Market, a Camden Lock Village, a Buck Street Market, az Electric Ballroom, és az Inverness Street Market. Itt minden kapható, ami Londonban elérhető, a legjellemezőbbek a kézművesáruk, ruhák (sok alternatív ruha is), szuvenírek, ékszerek, és táskák.

Az egész piacot végigkíséri a ló motívum, szobrok, címerek stb formájában, ami nem is olyan különös ha tudjuk, hogy a Camden Market helyén egykoron lókórház és lókarám működött.  A piac bizonyos részéin mai is látható az  istálló szerű kialakítás, a boltok egy-egy "karámban" foglalnak helyet.

camden_town_london1.JPG
Camden Townt egy kis csatorna szeli át, a Regent’s Canal. A csatorna mellett le lehet sétálni egészen a Regent’s parkig, ahol a Londoni Állatkert fekszik.

camden_town_london.JPG

A legtöbb piac és bolt hétköznapokon is nyitva tart, de leginkább hétvégén, különösen vasárnap érdemes ide kilátogatni, amikor az összes piac nyitva van, és igazán érezhető a környék igazi hangulata, atmoszférája.
A piacot évente 5 millió, hétvégenként pedig kb.100 ezer ember látogatja meg. Kétségtelenül hatalmas szerepet játszik nemcsak a brit, de az európai modern kultúrában is. További képek London egyik leghangulatosabb városrészéről!

camden_town_london3.JPGFotók: Kovács Attila (utazom.com)

Egy szinte kihagyhatatlan nevezetességről van szó: a színes forgatagba való elmerülés, és egy séta a Regent's csatorna partján kellemes élményt nyújthat minden Londonba látogatónak.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr95290706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piszkosfred 2013.05.09. 22:47:22

Tényleg szuper hely, én itt lakom a piactól 5 percre, élni is jó :) Nyüzsgő, biztonságos, ha nem akarsz nem fogsz unatkozni :)

aleb19 2013.05.10. 12:57:07

super hely en is laktam a kornyeken kb 2 evig-15 eve
süti beállítások módosítása