Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

360 óra, 30 emelet = egy hotel

2012.01.10. 09:08 Qeki

Kína ismét bebizonyította, hogy milyen őrületes tempóban képes építkezni. Előregyártott elemekből mindössze 360 óra alatt építettek fel egy 30 emeletes hotelt.

 

Az elképesztő teljesítményt a Broad Corporation ingatlanfejlesztő cég vitte véghez Donging-tó partján, ahol a 30 emelet magas, 17 ezer négyzetméter alapterületű hotelt alig két hét alatt húzták fel. A gyors munka ellenére a toronyházat alaposan megtervezték. Az alapozáson kívül  sehol sem használtak betont, az acélszerkezet pedig 96%-ban újrahasznosított acélból készült. A szigetelést 15 cm vastag üvegfalak biztosítják.

A levegőt három fokozatban működő légtisztító berendezés segíti megszűrni, amely 99, 8%-os hatékonyságával akár 20-szor tisztább levegőt állít elő az épületen belül, ami a szmogos Kínában nagy dolog. Nem utolsó szempont volt, hogy a toronyház túlélje a földrengéseket, 1:49 arányú modelljén végzett szeizmikus teszten remekül vizsgázott, egy Richter-skála szerinti 9-es erősségű földrengésnek is ellenállt. Ahol lehetett spóroltak és zöld megoldásokat használtak. Az épületben mindenhol mozgásérzékelő LED világítást használtak, a WC öblítéséhez mindössze 3 liter vízre lesz szükség.
 

Ki mit építtetne meg velük Magyarországon?

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr573533349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

__tom_ 2012.01.10. 10:08:10

így könnyű, fennhagyták a darut a tetején :)

plokmi 2012.03.04. 07:16:26

@__tom_: majd lebontják az épületet, hogy le tudják hozni. :-)
süti beállítások módosítása