Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Felfedezésre váró helyek Ázsiában: Da Nang

2014.10.18. 17:41 Qeki

Hol? Vietnám hosszú partszakának közepén.
Mi van itt? Fontos kikötőváros, és Vietnam középső, kulturálisan gazdag részének kapuja.
Miért érdemes ide utazni? Elsőre Da Nang nem tűnik kiemelkedő jelentőségű helynek, de ha kicsit körbenézünk a térképen, máris láthatjuk, hogy tévedünk, ha azt gondoljuk, a vidék nem áll óriási  fejlődés előtt. Hogy csak egy példát említsünk, innen elérhető közelségben vannak olyan UNESCO-listás látnivalók, Mỹ Sơn és Hội An. A gyönyörű mészkősziklákat a túrázók fedezhetik fel hamarosan, a tengerparton - például a népszerű China Beach-en - pedig egyre több strandoló, szörföző van.

Da Nang_Vietnam (3).jpgFotó: Anh Dinh

A közelben lehet barlangászni is, a múzeumok is nagyon érdekesek, és természetesen a kiváló vietnámi konyha is megér néhány étteremlátogatást. Új szállodák és bevásárlóközpontok épülnek mindenfelé, az infrastruktúra egyre fejlettebb. Hamarosan sokan felfedezik maguknak ezt a helyet érdemes sietni.

Mikor érdemes ide utazni? Februártól májusig a legalkalmasabb: kellemesebb az időjárás, és nem esik olyan sokat az eső.
Hogyan érdemes ide utazni? A környező országokból nemzetközi repülőjáratok érkeznek, viszonylag sűrűn; az Észak- és Dél-Vietnámot összekötő vasútvonalnak is van itt megállója, buszok pedig a környező településekről járnak ide. 
Hol érdemes megszállni? A Brilliant Hotel Danang szobáiból gyönyörű kilátás nyílik az alant elterülő óceánra és a városra (a vendégek egybehangzó véleménye pedig az, hogy a hotel nevéhez híven valóban briliáns). A Furama Resort Danang komplexumnak pedig saját privát tengerpartja van.


Hasznos tippek: Az amerikai Carter szerint hétvégenként, este 9-kor érdemes megnézni a tűzokádó sárkánnyal díszített hidat a városban, az ausztrál Phuoc pedig azt ajánlja, hogy mindenki kóstolja meg a friss kókuszdió levét, aki erre jár.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr606545195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása