Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Mobil applikációk világutazóknak - Hasznos "útitársak"

2014.06.26. 19:07 Qeki

A városnézés és a kommunikáció témaköre után mobil applikációkat bemutató cikksorozatunkban összeválogattunk néhány igen hasznos és érdekes alkalmazást, amik nagyban megkönnyítik az utazást.

airport.jpg

Flightradar24

flightradar_logo.jpgSzeretnéd nyomon követni barátod repülőgépjáratát? Kíváncsi vagy, milyen gépek repülnek fölötted? Ha igen, a Flightradart neked találták ki! A világ egyik legnépszerűbb mobil eszközökre is elérhető alkalmazása, amivel folyamatosan figyelemmel kísérhetjük a levegőben tartózkodó repülőgépek pillanatnyi helyzetét. Az alkalmazás ingyenes (Flightradar Free iOS, Flightradar Free Android) verziójában csupán a repülők aktuális helyzetét, illetve a járatszámot lehet megnézni, ám a fizetős változat (Flightradar Pro iOS, Flightradar Pro Android) számos egyéb funkcióval is rendelkezik.
Megnézhetjük az egyes gépek részletes információit (korábbi és tervezett útvonal, sebesség, magasság) szűrhetünk és kereshetünk magasság, sebesség, légitársaság vagy járatszám alapján, sőt megjeleníthetjük a térképen a repülőtereket és az egyes légitársaságok logóját is. Az “Augmented reality” nézetben pedig egy éppen felettünk repülő gépet is azonosíthatunk a telefon ráirányításával.

FlightRadar24.jpg

iFly

iFly_logo.jpgA nagyobb reptereken terminálok sokasága várja az utazókat, ahol ha nem figyel az ember eléggé,könnyen eltévedhet, lemaradva így a csatlakozásról. Ebben a kis külön világban segít eligazodni az iFly, melynek adatbázisában a világ 700 repülőtere szerepel. Terminál útmutatók, parkolási információk, reptéri szolgáltatások pontos és részletes útmutatója rejlik ebben a praktikus kis alkalmazásban.

 

iFly.jpg

 

Augmented CarFinder

Augmented_CarFinder_logo.png
Végre találtál egy parkolóhelyet, remek hír! Most már csak meg kell jegyezned, hogy hol is álltál meg, ami egy idegen városban okozhat némi nehézséget. Az AugmentedCarFinder használatával nem lesz nehéz, nem kell attól félned, hogy nem találsz vissza a parkoló autódhoz. Parkolj, fotózd le. Az alkalmazás segítségével akármerre is indulsz, akármennyit is sétálsz, a programba rejtett GPS segítségével biztosan visszatalálsz majd a vasparipádhoz. Az applikáció elérhető ezen a néven Androidra, de iOS-en a CarFinder nevű hasonló alkalmazást ajánljuk.

Augmented_CarFinder.png

Post card on the Run

postcard-on-the-run.jpgNem volt időd képeslapot venni vagy régimódinak találod? A Post card on the Run segítségével okostelefonoddal készített saját fényképeidből készíthetsz valódi virtuális képeslapot, amelyeknek, mint régen, a hátoldalára írhatod üzeneted. A szuper alkalmazás Androidon és iOS-en is működik.

 

 

Post_card_on_the_Run.png

JetLag Genie

JetLag_Genie_logo.jpgAz utazók egyik legnagyobb ellensége a jetlag, hiszen ha hirtelen több időzónát átlépnek, az komolyan megkeserítheti az utazást. A JetLag Genie matematikai modellek használatával segít leküzdeni a jetlaget. Megmondja, hogy mikor kell lefeküdni, felébredni, illetve a napi programokat úgy ütemezi, hogy a szervezet cirkadián ritmusát segítsen minél hamarabb visszaállítani. Ez a hasznos kis alkalmazás iOS-re érhető el, de Androidra is találhatunk néhány hasonlót.

JetLag_Genie.jpg

 

Waze

Waze_logo.pngDugóban ülni sehol sem jó, pláne nem egy idegen városban, ahol még csak a menekülő utakat sem ismeri az ember. Ám semmi probléma, ha kéznél van a Waze, a világ egyik leggyorsabban fejlődő közösség alapú közlekedési- és navigációs alkalmazása. A közösség minden tagja küldhet információt a kialakult közlekedést befolyásoló eseményekről (dugók, útjavítások, balesetek, traffipax, stb.), amelyekről a többi felhasználó azonnal értesül. A beérkezett információk alapján a rendszer automatikusan érzékeli, ha kritikus a helyzet; figyelmeztet és egérutat is javasol. A szuper alkalmazás Androidon és iOS-en is működik.

waze.png

XE Currency

xe.png
Az egyik legkedveltebb és legjobb valutaváltó alkalmazás, mellyel pillanatok alatt válthatunk 180 pénznem között. Legnagyobb előnye a könnyű kezelhetőség és a mindig naprakész devizaárfolyamok, amiket akár útközben is frissíthetünk. Az ingyenes verzióban csak annyi a megkötés, hogy egyidejűleg mindössze 10 valutaárfolyamot tudunk nyomon követni, bár ez aligha nevezhető komoly problémának. A program elérhető Androidra és iOS-re is.

XE_Currency.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr766419403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kpal 2014.07.08. 18:14:14

WP-re lesz ilyen ? Nagyon tetszik . :)
süti beállítások módosítása