Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Bevételi rekordot döntött a futóturizmus!

2010.03.18. 11:20 Qeki

2009 a futóturizmus csúcséve volt hazánkban, csak a Budapest Sportiroda 17 versenyén több, mint 80 ezren indultak, ebből csak a két legnagyobb tömegeket megmozgató verseny a Spar Budapest Nemzetközi Maraton és a Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton egymilliárd forint bevételt hozott az országnak a külföldi futóturisták jelenlétéből. Összesen 63 országból mintegy 9000 futó és kísérő érkezett a  versenyekre.
 

A futók egy speciális csoportot tesznek ki, jellemzően célturisták, akik kifejezetten egy-egy verseny kedvéért érkeznek fővárosunkba. A felmérések szerint középkorú, magasan képzett, jól kereső és természetesen egészségtudatos emberek, akik általában repülőgéppel utaznak, 1-2 kisérővel és három - ötcsillagos szállodában szállnak meg. Átlagban 3 éjszakát maradnak, így közel 30 ezer vendégéjszakát töltenek nálunk.
A futás mellett azonban igazi turisták is, akik aktívan részt vesznek a klasszikus programokon, mint városnézés, borkostolás és ellátogatnak múzeumba és termálfürdőbe is.
Az idei versenyekre a szakemberek minden eddiginél magasabb látogatószámot várnak, tekintettel a marathóni csata 2500. és a két nagyrangú verseny 25. évfordulója alkalmából.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr221849237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása