Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Namíbia fekete-fehérben

2014.07.17. 15:14 Qeki

2003 telén útnak indultunk. Nem ez volt az elsô utazásunk Afrikába de nem sejtettem milyen csodálatos vidék vár majd ránk. Beszéljenek a képek róla, melyek analóg technikával filmre készültek egytől egyig.

Namíbiai útvonalunk sorrendje:-Windhoek-Waterberg Plateau-Tsumeb-Etosha Nemzeti Park-Aba-Huab-Spitzkoppe-Swakopmund-Sossusvlei-Lüderitz-Fish River Canyon-Rehoboth- Windhoek

Spitzkoppe.jpg

Windhoek: Namibia fővárosa és egyben legnagyobb városa is. Ide érkeztünk és innen is intettünk búcsút e gyönyörű, egyedülálló szépségű országnak.

Waterberg Plateau Nemzeti Park: 1972-ben nyilvánították természetvédelmi területnek, veszélyeztetett állatfajok, 200 különböző madárfaj és ritka antilopfaj élőhelye. Komoly sziklamászás várt ránk, de megérte, mert a Montain Wiew-ről lenézve elképesztő látvány fogadott minket.

Tsumeb: A legnagyobb város észak Namíbiában és a legközelebbi az Ethosa Nemzeti Park területéhez
Ethosa Nemzeti park: Afrika egyik legnagyobb állatrezervátuma. Része az Etosha Pan időszakos tó. Számos faj élőhelye óriási területen melyek jól megfigyelhetőek főleg az itatók környékén. A FF képek nagy része itt készült, engem elvarázsolt a hely remélem mások is örömüket lelik a látványban.

Aba-Huab Spitzkoppe: Több mint 700 millió éves kopasz gránit csúcsok csoportja a Namib sivatag területén

Swakopmund: Nyugat namibiai sivatagi város, tengerparti üdülőhely és kikötő. A német gyarmati építészet látványos példája.

Sossusvlei: Csodálatos vöröshomokos dűnék a Namíb-Naukluft Nemzeti Park-ban. A hely ahol az ember ráébred mennyire apró teremtmény az óriás dűnék tetején állva.

Lüderitz: Kikötő és gyémánt bányász település a közelben élnek Namíbia védett vadlovai is, amelyek az érkező hajókról szabadultak el vadultak vissza és alkalmazkodtak a sivatagi léthez.

Fish River Canyon: A második legnagyobb kanyon a világon. Lenyűgöző mélység és magasság, mely több kilátóhelyről megtekinthető.

Írta és fotózta: Nagy Zsuzsanna

Rehoboth: Természetes melegvizű forrásokkal rendelkező város mely egy magas fennsíkon fekszik



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr576472633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása