Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Bálnales Izlandon a Húsavík-öbölben

2014.08.29. 08:47 Qeki

A 70 km-re lévő, amúgy csodás környezetben lévő szállásunkról ( emlékezzünk meg itt róla: ARTUN
Guesthouse ) indultunk Husavík felé, nem kis izgatottsággal.

001-Bálnales-108.jpg
Ahogy az Izlandon normális, sok autóval nem találkoztunk útközben. Az itthonról előre lezsírozott – de ki nem fizetett - foglalásunk működött – rajta voltunk az utaslistán.

002-Bálnales-110.jpg
Minden az elvártaknak megfelelően működött, olyan öltözéket adtak, amiben komolyabb időjárási viszontagságok is elviselhetők lettek volna, de szerencsére az idő jónak ígérkezett.

003-Bálnales-114.jpg

Csaknem teltház volt a hajón, ahol is a ülőalkalmatosságokra lovagló ülésben kellett telepedni.


A csendes vízen haladva találkoztunk egy palackorrú delfin csapattal, hozzájuk sem jutottunk túl közel.

015-Bálnales-128.jpg
Közeledve az öböl túlsó oldalához – csendesebb vízre értünk.

És egyszer csak megtörtént a csoda! Egy hosszúszárnyú bálna jött levegőért - nem egy kilométerre, hanem a hajónk közelében!
021-Bálnales-152.jpg
Ugyan „kiugró” mutatvány nem volt, de a hatalmas állat közelsége egyszerre volt félelmetes és fantasztikus. Erről az hiszem a felesleges több szót vesztegetnem, mesélnek a képek.Talán négy bálna mutatta magát, biztosan tudták rólunk, hogy a fél 10-es csapat voltunk.



Az facebook.com/UtazzPixelekkel fényképezőgéppel járja a világot, hogy a gyorsan elszaladó pillanatok ne menjenek feledésbe, kedvet csináljon a csavargáshoz, vagy akinek nincs ahhoz kedve, fotelból lehessen a részese a csodáknak - csatlakozz Facebook oldalunkhoz.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr116647199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása