Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Különleges hotelek: Iglu falu a sarkkörön túl

2010.04.21. 09:38 Qeki

A finnországi Saariselka városában található a Kakslauttanen Hotel és Iglu falu, ami egy igazán különleges hely. A hotelkomplexum a hagyományos faházakon és hókunyhókon kívül üvegből készült „jégkunyhókat” is kínál vendégeinek.  A jégkunyhók szigetelését speciális hőszigetelő technikával oldották meg ennek köszönhetően kellemes hőmérséklet uralkodik a kabinba még a leghidegebb napokon is. A jégkunyhókból csodálatos kilátás nyílik az égboltra, így még a szobából sem kell kimozdulnunk, ha szeretnénk megtekinteni a csodálatos Északi fényt az Aurora Borealist.

 

A komplexumhoz számos kiszolgáló épület is kapcsolódik. Itt található a világ legnagyobb, 150 személy befogadására alkalmas Hó Étterme. A Jég Gallériában minden év decemberében nemzetközi jégszobrász versenyt rendeznek, de mi magunk is elsajátíthatjuk a jégszobrok készítésének trükkjeit. Természetesen megtalálható a Finnországban elmaradhatatlan szauna is, melynek külön egzotikuma, hogy egy léken át közvetlenül a tó vizébe hűthetjük le felhevült testünket. Ez a legnagyobb gőzszauna a világon.

A hotelhez tartozik egy Jég Kápolna is, ami igaz álomhelyszín egy hófehér esküvőhöz. A forró nászéjszakát pedig egy igazi nászutas igluban tölthetjük rengeteg rénszarvasprém alatt! A mesebeli téli táj tökéletes hátteret nyújt a téli kikapcsolódáshoz, kutyaszánnal vagy rénszarvas szánnal is körbejárhatjuk a vidéket, de kirándulhatunk a Jeges -tengerhez vagy ellátogathatunk egy városnézésre Helsinkibe. A nyáron idelátogató turistákra is igazán különleges programok várnak, mint például az aranymosás.  A különleges hotelnek az árai is igen borsosak, egy éjszaka ára egy üveg igluban 73 ezer forint, egy fűtetlen jég szobában 53,5 ezer forint.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr761939173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása