Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Huashan szédítő ösvénye

2011.05.02. 12:30 Qeki


A világ legextrémebb gyalogösvénye után egy újabb szédületes helyre látogatunk el ma. Huashan, a Kínában található öt szent hegy egyike. Huashan veszélyessége miatt vált híressé, régóta a "legveszélyesebb és legcsodálatosabb hegységként" emlegetik. A hegységben a változékony éghajlat miatt képződött : "felhő borította", az "eső alatti", a "köd zárta" és a "hóban rejlő" nevű látványosságok várják a látogatókat. Huashan-t öt csúcs alkotja, melyek mindegyikén korábban egy-egy templom állt, mára csak néhány maradt fennt.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huashan valaha olyan hely volt, melyet csak kitartó, szívós remeték, buddhista szerzetesek voltak képesek megmászni. Az 1980-as években különösen a kínai diákok körében vált népszerűvé a hely, a 90-es évekre pedig a felvonók lehetővé tették, hogy egyre több ember ismerje meg a vidék szépségét. Ám a keskeny, veszélyes utakkal, párkányokkal szegélyezett hegy gyorsan hírhedtté vált. 2160 méteres magasságával Huashanben fekvő Déli csúcs, Kína öt szent hegyének legmagasabbja. Veszélyessége ellenére ez a csúcs a hegyi túrázók és a hegymászók legkedveltebb csúcsa. Legveszélyesebb szakasza a "Changkong Zhandao", ami egy függőleges sziklafal mentén 4 m hosszú és 33 cm széles, ácskapcsokkal összefogott pallókból felépített út, amely alatt feneketlen mélység tátong, és ahonnan a leesés egyenlő a halállal.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr432871482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása