Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Felfedezésre váró helyek Ázsiában: Chiang Rai

2014.09.29. 08:25 Qeki

Hol? Thaiföld buja és dzsungelekkel tarkított északi részén.
Mi van itt? Chiang Rai tartomány székhelye – egy olyan nagyváros, amely inkább egy kisvárosra hasonlít.
Miért érdemes ide utazni? Nem, ez nem Chiang Mai - annál sokkal kisebb és élhetőbb. Laosz és Mianmar határvidékén fekszik, a környéket a hármas határ miatt “Aranyháromszögnek” is nevezik. Hangulatos vízesések, izgalmas buddhista templomok találhatók a környező zöld dzsungelek mélyén.

Chiang_Rai.jpgFotó:mmreesescott


Éjjelente a piacokat érdemes felkeresni, ahol végtelennek tűnő ételpultok várják a finom falatokra éhes utazókat, a hegyekben élő törzsek kézművesei pedig kiváló minőségű egyedi portékát kínálnak.
Mikor érdemes ide utazni? Thaiföldön a november és február közötti időszak a főszezon, de az északi vidékek egészen májusig látogathatók, mivel a hőmérséklet itt kellemes még az évnek ebben a szakaszában is.


Hogyan érdemes ide utazni? Kunming and Bangkok városából rendszeres repülőjáratok érkeznek, de a légkondicionált autóbuszok is népszerűek.
Hol érdemes megszállni? A Bandara Phulare Valley Chiangrai világos, tiszta szobáival és csodálatos kertjével hódít, míg a Rasa Boutique Hotel berendezése színes és menő.
Hasznos tippek: William Ausztráliából jött, és szerinte a városi teaboltokat mindenképp meg kell látogatni: helyi termelőktől származó különlegességeket lehet itt találni. Minden beszámolóban szerepel, hogy az éjszakai piac kiváló.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr296545185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása