Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

San Francisco a legeurópaibb amerikai város

2011.10.29. 15:09 Qeki

San Franciscot 1776-ban az amerikai függetlenséggel egy időben spanyol telepesek alapították, de igazi nagyvárossá csak az 1848-as aranyláz idején vált.
 

Futótűzként terjedt el ugyanis a hír, hogy a Sacramento folyó mentén aranyat találtak, így emberek tízezrei indultak útnak a gyors meggazdagodás reményében. Néhány év leforgása alatt 1860-ra már San Francisco volt az egyik legjelentősebb "aranyláz" centrum. Hajók százai érkeztek a kikötőbe aranyra áhítozó bevándorlókkal a fedélzeten, akik közül később sokan itt telepedtek le. A város hamarosan egy hatalmas multikulturális olvasztótégellyé vált. 1906-ban egy óriási erejű, a Richter-skála szerinti 8,3 földrengés rázta meg a várost, mely szinte a földdel tette egyenlővé. Rövid idő elteltével újjáépült romjaiból és ma a világ egyik legismertebb városa.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr283338151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása