Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

A mini Csodaország

2011.12.03. 13:10 Qeki

Miniatur Wunderland egy hatalmas vasúti terepasztal Hamburg Raktárváros nevű részében, Németországban. Jelenleg ez a legnagyobb terepasztal a világon. A Braun testvérek, Frederik és Gerrit 2000 decemberében  kezdték építeni a látványosságot és a tervek szerint 2020-ig bővítik majd. Az idén tavasszal átadott Knuffingen és repülőtere mellett ezidáig elkészült hat másik egység bemutatja a Harz-hegységet és Hamburg városát (amelynek repülőtere a knuffingeni légikikötő modelljéül szolgált), valamint Ausztriát, Svájcot, Skandináviát és az Egyesült Államokat.

 

A tervek szerint 2012 tavaszán nyílik meg a francia mediterrán tengerpart városát St. Tropezt, valamint Monacót, 2012 őszén pedig az olasz Velence, Róma, Pisa és Toszkán vidék látnivalóit bemutató szekció.

Aki Hamburgban jár mindenképp látogasson el Miniatur Wunderlandbe! Íme, egy kis ízelítő!



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr823433691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dieter 2011.12.05. 18:46:56

Pár hete nekem is sikerült meglátogatnom Miniatur Wunderland-ot! Valóban csodásan kidolgozott, a svájci hegyek két szinten férnek csak el, az apró részletek szinte megszámlálhatatlanok, és mind tökéletesen kidolgozva (pl a videón is látszik jónéhány) De sajnos nem tudok amellett szó nélkül elmenni, hogy vasúti szempontból nagyon gyenge. Míg a repülőkhöz odaáll a beszállóhíd, odaállnak a kerozinos kamionok, kitolják a kifutóra, ahonnan FELSZÁLLNAK, a parkolóház minden szintjén többszáz jármű áll; addig a vonatok idegesítően nyikorognak, bár mozognak, a sokvágányos állomások teljesen üresek (se egy helyből induló helyi vonat, se egy várakozó/feloszlatott tehervonat), a digitális rendszer egyáltalán nincs kihasználva, hangja semelyik mozdonynak nem volt, új járművek egyáltalán nincsenek (pl a Magyarországra évek óta járó RailJet-el sem találkoztam). Érdemes volt megnézni, de nem hiszem, hogy a közeljövőben csak ezért ismét ellátogatok Hamburgba.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.12.05. 23:03:55

Kötelező kirándulási célpont lesz!

ergerberger 2011.12.06. 02:18:55

A tököm tuti eldurranna tőle!

2011.12.06. 06:10:38

Több fénykép nem volt?
süti beállítások módosítása