Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Felfedezésre váró helyek Ázsiában: Tana Toraja

2013.11.02. 07:28 Qeki

Hol található? 320 kilométerre északnyugatra Makassar városától, Indonézia Celebesz nevű szigetén.
Mi a vonzereje? Misztikus trópusi ködökbe burkolózó, sűrű erdőkkel borított hegyei lenyűgözőek, ahogy általában a dél-celebeszi térség tájai. A vidéket lakó emberek, a toradzsák érdekes hitvilága - pogány rítusokkal kevert kereszténység -, és a nyugati szemnek furcsa temetési szertartásaik különleges kulturális élménnyel gazdagíthatják az utazót. (A temetési szertartások vezetővel látogathatók.)

Miért pont ide? A 80-as 90-es években erre a környékre is elért a turizmus szele, de végül nem lett a tömegek célpontja Indonéziának ez a szeglete - a külvilágtól elzárt társadalom, a különleges helyi szokások így megőrződtek. A természeti szépség és az érdekes kultúra azonban újrafelfedezésre vár: elsősorban olyanok gyűjthetnek itt felejthetetlen élményeket, akik hajlandók letérni a kitaposott ösvényekről. Tana Toraja-ra Rantepao városából indulnak túrák.

Mikor menjünk? Indonéziában két évszak van, az egyik esős a másik száraz. A hőmérséklet mindig elég magas, de áprilistól októberig kevesebb eső esik, és a Tana Toraja környéki hegyekben ilyenkor esténként kellemesen hűvös a levegő.
Hogyan menjünk? Makassar repülőteréről időnként indulnak gépek, de menetrend gyakorlatilag nem létezik. Érdemes inkább busszal menni, ugyaninnen: az út 8 órás, amit akár nappal, akár éjjel megtehető.
Hol legyen a szállás? A Luta Resort Toraja nevű szálloda teraszáról tökéletes kilátás nyílik a ködbe burkolózó hegyekre és a rizsföldekre. A másik lehetőség az egyszerű, de tiszta Hotel Pison, amely Rantepao városában található.

Tippek, utazóktól: Michael - aki Kanadából érkezett - azt ajánlja, hogy legyen nálunk rosszullét elleni gyógyszer, tekintettel a hosszú buszozással járó kellemetlenségekre. Túravezetőt mindenképpen érdemes felfogadni, hogy konfliktusok nélkül nyerhessünk betekintést a helyiek életébe - állítja szinte mindenki, aki már járt itt.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr815601413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

numermetal 2013.11.12. 19:07:02

Az a helyzet, hogy bárhova elmennék, azok közül, amit posztoltok, csak nincs miből. Idén végre eljutunk a párommal egy hétvégére egy jó kis szállodába. Már régen kinéztük és most volt nekünk való csomag: redir.ec/adventiakcio Várjuk nagyon! Aztán egyszer hátha sikerül más is...
süti beállítások módosítása