Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Szórakoztatóközpont 110 méter mélyen

2013.12.09. 07:42 Qeki

Vajon hol készülhetett ez a kép? - teszi fel a kérdést, aki először megpillantja ezt az UFO bázisra emlékeztető valamit.

Salina-Turda-Museum3.jpg

Szó sincs ilyesmiről, ennél sokkal földközelibb vagyis inkább földalattibb világgal állunk szembe, mégpedig a Tordai Sóbányával. A Kolozsvár közelében fekvő Tordai Sóbánya olyan természeti kincs, amely egyszerre kínál szórakozási, kikapcsolódási és testi-lelki megtisztulási lehetőséget. Közel 120 méter mélységbe kell leereszkednünk, hogy betekinthessünk a világ legnagyobb sóbánya múzeumába. Megismerhetjük a kitermelés lépéseit, a bányászati munkálatokat és a sószállítás technikáját, de az ismeretszerzésen túl is számos kikapcsolódási lehetőséget kínál a bánya, mint minigolf pálya, ping-pong asztalok, bowling pálya, körhinta. A Terézia tárna közepén pedig egy 4-8 m mélységű, 70 m átmérőjű földalatti tó található, amin akár csónakázhatunk is az 5 m magas só-sziget körül. Az óriáskerékről pedig testközelből vizsgálhatjuk meg a sócseppköveket. Ez egy igazán különleges hely, amit semmikép se hagyjatok ki, ha a közelben jártok!

Salina-Turda-Museum4.jpg

TurdaSaltMines10.jpg

Salina-Turda-Museum5.jpg

Salina-Turda-Museum.jpg

Salina-Turda-Museum2.jpg

TurdaSaltMines9.jpg

TurdaSaltMines4.jpg

TurdaSaltMines11.jpg

TurdaSaltMines5.jpg

TurdaSaltMines15.jpg

TurdaSaltMines16.jpgForrás



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr995681824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása