Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Felfedezésre váró helyek Ázsiában: Okinava

2014.03.22. 09:25 Qeki

Hol? Japán fő szigetétől délre, csupán 600 kilométerre Tajvantól.
Mi van itt? A Rjukjú-szigetláncolat tagja. A különleges földrajzi képződmény 1000 kilométer hosszan szeli át a nyílt óceánt.

okinawa2.jpg
Miért érdemes ide utazni? Az Okinava szigetén lakók híresen büszkék egyedi nyelvükre, kultúrájukra és konyhaművészetükre - ez nem csoda, hiszen az itt élők szokásai valóban különböznek az anyaország belsejében élők hagyományaitól. A trópusi időjárás a szabadidő eltöltését könnyíti meg: a strandolás, szörfözés, vitorlázás, horgászat igen elterjedt, vízhez köthető tevékenységek errefelé.

Okinawa.jpg
Ezek miatt sokan nevezik Okinava szigetét a japán Hawaii-nak, a hasonlóságot pedig erősíti, hogy ezen a helyen is van egy nagy amerikai katonai bázis. A karate harcművészet hazája szintén Okinava.
Mikor érdemes ide utazni? Tavasszal és ősszel (márciustól májusig és októbertől decemberig) van a csúcsszezon. A július és szeptember között a tájfunok uralják a térséget, ilyenkor nem érdemes.

okinawa.jpg

Hogyan érdemes ide utazni? Repülővel a legkönnyebb, vannak járatok Japán nagyobb repülőtereiről, de Tajvanról, Hong Kongból, Dél-Koreából és Kínából is. Néhány irányból kompok is érkeznek, de drágábbak, mint a repülő, és persze lassabbak is.
Hol érdemes megszállni? Az InterContinental ANA Manza Beach Resort elég nagyméretű szálloda, amelynek saját tengerparti fürdőzőhelye van, és csendes, mivel messze van a főleg éjszaka zajos várostól. A Hotel JAL City Naha ennek némileg az ellenkezőjét nyújtja, közel van a legjobb üzletekhez, a menő éttermekhez és a város főbb látnivalóihoz.

Heiwa-dori-Okinawa.jpgHasznos tippek: Az utazók szerint érdemes eltölteni egy délutánt a Heiwa Dori nevű fedett bevásárló utcán, ahol a hazaútra szánt szuvenírt érdemes megvásárolni. Jó éttermek is találhatók itt.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr935864293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása