Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Felvidéki körtúra

2014.05.22. 17:52 Qeki

A Felvidéken tett látogatásom óriási hatással volt gondolkodásomra. Az itt élő magyarokat látogattuk meg, közben Pozsony, Léva, és Selmecbánya is utunkba esett.

Pozsony főtere csodaszép, a szökőkút csobogása összevegyül a vásár zsongásával. Léva várában múzeum működik. A rom mellett egy kis maketten nézhetjük meg, milyen volt eredeti valójában.

léva01.JPG

Selmecbánya személyes kedvencem. A város régi aranybányájába vezettek le minket, sisakban és esőkabátban. Teljesen sötét volt, a lámpákkal sem láttunk semmit, a fejünk felett denevérek húztak el. Hatalmas élmény, ha arra jársz, mindenképpen látogasd meg.

selmecbánya03.JPG

A városnak mindössze 40 m2 sík területe van, a többi mind emelkedő és lejtő. Nem csoda, hogy egész napos gyalogtúránk után, megkönnyebbülten huppantunk le az egyik vendéglőben. A Felvidéken élő magyarok hatalmas vendégszeretettel vártak minket Alsóbodokon. El kellett gondolkodnom: ők mindennap megküzdenek azért, hogy magyarok maradhassanak; nekünk ez természetes. Viseljük büszkén.

szlovákia04.JPGÍrta és fotózta: Kollerits Eliza



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr846189755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása