Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

3 igazán szerelmes hely

2010.03.21. 11:21 Qeki

Három hely, mely segít megtalálni, megőrizni az igaz szerelmet a babonás utazók szerint.

Róma, Ponte Milvio

A Ponte Milvio nemcsak Róma egyik hídja a sok közül, hanem a szerelmesek számára egy különleges hely is, ahová elhelyezik szerelmük zálogául szívük lakatját. Kezdetben a híd vaslámpáihoz erősítették őket, majd miután a tömérdek lakat súlya alatt kidőlt egy lámpaoszlop, direkt erre a célra felállítottak vaskorlátokat. Miután elhelyezték lakatjukat, a kulcsot a fejük fölött hátrahajítva a Tevere vizébe dobják. Az újkori hagyományok szerint, a szerelmeseket a lakatolás mindörökre összeköti. A szokás állítólag firenzei tiszti iskolásoktól ered, akik a Ponte Vecchio hídjára lakatolták öltözőszekrényük lakatját a diplomaosztást követően, ezzel búcsúzva el tanulóéveiktől. Addig is, amíg nem jutunk el oda, virtuálisan lakatolhatunk: http://www.lucchettipontemilvio.com/

Verona, Casa di Giulietta

A világ leghíresebb szerelmespárjának története Shakespeare, Rómeó és Júlia drámája Veronában játszódik, máig vitatott azonban, hogy valóban léteztek-e és ha igen akkor egyáltalán Veronában életek-e. Mindenesetre a legenda él és a Casa di Giulietta, a XIV. század környékén épült ház, Júlia háza ma már zarándokhellyé vált a turisták körében. Évente több mint egymillió turista keresi fel, 2009 tavaszától pedig lehetőség nyílik, hogy a boldogító „Igen”-t Júlia erkélyén mondja ki az ifjú pár. A kapualjban temérdek cédula hirdeti az egykor ott járt szerelmesek üzeneteit.  Az udvarban található Júlia erkélye és szobra, melynek jobb keble fényesen csillog egy babona miatt, miszerint, aki megsimogatja szerencsés lesz a szerelemben és hamarosan megtalálja élete szerelmét.

 Ciprus, Aphrodité sziklái

A görög mítosz szerint Aphrodité, a szerelem és szépség istennője erre a sziklára lépett ki a tengerből. Mára szerelmespárok kedvelt helyévé vált a sziget ezen pontja.  A legenda szerint, aki háromszor körbeússza a sziklát mindörökké fiatal és szép marad. A tengerpartot körbeölelő sziklák tele vannak szerelmes üzenetekkel, a környező fák és bokrok pedig zsebkendőre írt kívánságokkal, melyek akkor válnak valóra, ha a zsebkendő leesik.

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr151856247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hátsó szándék 2010.03.21. 13:30:22

"környező fák és bokrok pedig zsebkendőre írt kívánságokkal, melyek akkor válnak valóra, ha a zsebkendő leesik."

Én jártam ott többször is. A bokrokon nem láttam zsebkendőket, de alattuk annál többet. Azokat teljesen másra használták.

Egyébként Ciprus szar hely.

Qeki · http://vilagutazo.blog.hu 2010.03.21. 13:32:13

:) A zsebkendőket kétségkívül sok mindenre használják:)

Randi Andi · http://szabadvagyok.blog.hu 2010.03.21. 16:11:54

:-) Sokszor a legromantikusabbnak kikiáltott helyek a legkevésbé romantikusak, tekintve, hogy tolonganak a turisták. De azért egy próbát megér mindhárom :-)

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2010.03.21. 17:45:25

Veronában egy átlagos napon kb. lépni nem lehet Júlia házának udvarán, mert fullon van japán turistákkal. A kapualj fala mindenféle színű tollal annyira tele van irkálva szerelmes üzenetekkel, hogy kb. egy négyzetcenti szabad hely nincs - meglepően jól néz ki. Szóval, a romantikának ott nem nagyon lehet áldozni, ettől függetlenül Verona nagyon fasza hely, aki teheti legalább egy napot szánjon rá, nem fog csalódni!

EMU 2010.03.21. 18:11:40

Mitől szerelmes hely az, ahol moccanni nem lehet a tömegtől? Olyat nem tudsz, ahol egy közép-amerikai kisváros népességénél kevesebben vannak? Vagy épp az benne igazán a szerelmes szted, hogy levegőt nem kapni a varacskos tömegtől?

Qeki · http://vilagutazo.blog.hu 2010.03.21. 19:20:40

@EMU: Nem gondolom, hogy a 2 dolog (mármint a tömeg és a szerelem) kizárja egymást, ezek mind legendás helyek, ezért keresik fel turisták milliói.Várom a hasonló helyek ajánlását természetesen.

breQ 2010.03.21. 21:19:31

En a tomeg miatt leginkabb elkerulnem oket, sokkal romantikusabb az, ha valahol csak ketten vagyunk :)
süti beállítások módosítása