Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

A legviccesebb közlekedési táblák

2010.06.18. 10:55 Qeki

A közlekedési jelzőtábla feladata, hogy tájékoztatást adjon az úthasználóknak. Nemzetközi tendencia, hogy ezeket a lehető legjobban leegyszerűsítsék (főleg illusztrációkat használva) és szabványosítsák, így segítve az utazóknak leküzdeni a nyelvi akadályokat. Olykor inkább mulatságosnak tűnnek ezek a táblák mintsem hasznosnak, de nem ám csak az utakon találkozhatunk elképesztő táblákkal.


Néhány hónapja, ha az erdélyi Pécska városán hajtottunk keresztül egy új figyelmeztető táblát láthattunk az út szélén, amin egy földön négykézláb mászó embert üveggel a kezében ábrázolt, alatta pedig a "részeges polgárok" felirat olvasható. A tábla figyelmeztette az autósokat, hogy épp egy kocsma közelében haladnak el, felhívva a figyelmet a koordinálatlan mozgású gyalogosokra.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hatalmas sajtóvisszhang hatására azonban lecserélték őket a „egyéb veszély”-t jelző táblára.


Íme, egy kivétel, de mégis igen vicces tábla! Kétségtelen, hogy néhány japán high-tech wc-hez szükség van egy alapos használati utasításra, azonban ennél a japán vasúti wcről származó táblával hogy "mit szabad, mit nem" eléggé leredukálták a lehetőségeket. Horgászás? Ennyire kreatívak lennénk?


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a biciklis útjelzőtábla Portlandből származik (bár itt a villamossínek veszélyeire figyelmeztet), de nálunk is kitehetnék néhány méterenként az utak minősége alapján. Néhány hete Dobogókő felé ugyanezt a képet láttam, de egy hús-vér embertől, ami sajnos kevésbé volt vicces, mert egy csúnya arccsonttöréssel végződött egy hatalmas kátyúnak köszönhetően.


 

Ausztráliában a legtöbb balesetet az utakon átvonuló állatok okozzák, ezért lépten-nyomon európai szemmel üdítő látványt nyújtó állatveszélyre figyelmeztető táblákba ütközünk.


 

Namíbiában Walvis Bay és Swakopmund között található ez az igen sokat mondó tábla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az olaszországi Treviso városában „Vigyázat Prostituáltak” táblán egy magassarkús, miniszoknyás hölgy illegeti magát. A polgármester, aki az ötlet kitalálója elmondta bár mindent megtesznek, hogy visszaszorítsák a prostitúciót, mégis szükségesek a táblák. Az olasz utak mellett megnövekedett a balesetek száma a prostituáltakat bámuló autósok miatt.  Ha belegondolunk ingyen reklámnak sem rossz a „Dolgozó lányok” szemszögéből!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igen vigyázat, ha ezt a táblát látjuk, készüljünk fel a botot a magasban tartó idős hölgyekre és urakra, akik képesek néhány másodperc alatt hatalmas forgalmi dugókat okozni!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Számos kampány indult a gyorshajtók és ittas vezetők megfékezésére. Ez is egy ilyen probálkozás eredményeként született.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Várjuk a további hasonlóan vicces közlekedési és egyéb táblák fényképeit egy rövid megjegyzés kíséretében ide!



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr692091016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

subVito 2010.06.19. 10:32:16

a japán képen mi a jó fenét csinál a makklény az utolsó ábrán ?? :D

Dödölle 2010.06.19. 11:22:41

@subVito:
A piszoárnál nem végrehajtandó mutatványt próbálja ábrázolni: Ne úgy próbálj magadon könnyíteni, mint a kutyák ilyen helyzetben....
Egyébként a felette levő kép is sokatmondó:
Bulgáriában jártam, ahol a WC még most is sok helyen ( na meg Szerbiában, Görögországban, Törökországban, stb... ) a padlóba süllyesztett lyuk.... Ahol ( túristák járta helyeken ) mégis volt véletlenül "angol WC", ott eltávolították az ülőkét, és felálltak ( guggoltak ) a WC peremére ( ahogy' az a piktogramon is látható), hogy a dolgukat végezzék... Igen, a kultúrák különböznek...

Lacóka 2010.06.19. 17:04:50

azért az szép, h az öreg nénik-bácsik a temető felé blattyognak

mestska · http://cities.blog.hu 2010.06.20. 16:30:35

a portlandi tábla nem kátyúkra, hanem az arrafelé még kevésbé megszokott villamosvágányokra hívja fel a figyelmet.
Szerintem.

Circus 2010.06.21. 17:45:25

@Dödölle:
Nagyon meglepődnél, ha azt mondanám, hogy Olasz-Svájc hegyi területein az autóutak mellett is ilyen guggolós WC-k vannak, kapaszkodóval?

Mert nekem gereblyéznem kellett az államat :-O

Valahol talán megtalálom a képet, akkor küldöm: álló sárga rombusz, felső háromszögében teherautó, alsó háromszögében tank, piktogramok mellett a megengedett sebesség... :)

Hogy hol? Dél-Németország (Bajorország, Sasfészek környéke, pl.)

Kurucles 2010.10.02. 16:41:57

Az valószinüleg egy nő, aki úgy pisil, ahogy a nőstény kutyák...egyik lábát felemeli, hogy betaláljon a falikútba.

Drótos Pipacs · http://drotvizsla.wordpress.com 2010.10.03. 12:28:17

@Kurucles: A nőstény kutyák guggolva pisilnek! A kanok emelik fel...
süti beállítások módosítása