Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Csomagolj úgy mint egy profi!

2010.09.13. 12:03 Qeki

Aki sokat utazik, tisztában van vele, hogy nem mindegy hogyan, mit és mennyi idő alatt pakol be a bőröndjébe.
A két nem között már utazás előtt ennél a sarkalatos pontnál elkezdődik a veszekedés: egy hétre a nő legalább két bőröndöt visz magával, gondosan szépen összehajtogatott tartalommal (persze akadnak kivételek), míg a férfi pillanatok alatt bepakol, kis kézipoggyász méretű bőröndjébe, természetesen csak a legszükségesebbeket.
Most persze kitérhetnénk millió apróságra a két nem csomagolási technikáját illetően, vagy adhatnánk jó tanácsokat, hogy hogyan célszerű pakolni. Ehelyett azonban egy érdekes kis videóval szolgálunk, azt hiszem, tőle lenne mit tanulnunk.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr782292536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nilatako · http://trywalkinginmyshoes.freeblog.hu 2010.09.13. 15:57:47

1 törölközőt rakott be a csóka, ami általában nem elég, és 0 tisztálkodási/testápolási alkalmatosságot, továbbá szinte minden ruhája szürke/barna, tehát a kombinációkra sem kell odafigyelnie, amire azért egy nőnek oda kell, továbbá nem lesz pót zárt cipője, ha esetleg az egyik elázna teljesen és nem akarna másnapra megszáradni, és még sorolhatnám... :)

Ezt a cipőbe a zoknit típusú módszert én is szoktam alkalmazni, de ez a hajtogassuk egymásba egy csomó ruhánkat dolog nem hiszem, hogy sokat dobna az optimalizáción, mindenesetre majd kipróbálom legközelebb ;)

lorantka_a_gall 2010.09.13. 17:10:35

@nilatako: az egymásra hajtogatás nekem is új volt, viszont azt kétlem, hogy így használható is lesz a táska. Például ha ki kell vennie a cipőt, akkor pakolhatja ki az egészet, majd vissza. Tapasztalataim szerint inkább nagyobb táskát érdemes használni, kicsivel rosszabb helykihasználással, és akkor oda lehet figyelni a ki-bepakolhatóságra is.
Törölközőből azért elég egy nagy és egy kicsi/közepes, szóval ezt nem látom egetverő problémának. Valamint ha a rajta lévő lábbeli egy bakancs, akkor a cipős felvetés is kipipálva.

És elárulok egy hatalmas titkot: egy nő is öltözhet praktikusan és/vagy sportosan. ;)

MaTT 2010.09.14. 10:10:25

1 törölköző simán elég. Gondolom nem mezítláb megy utazni, szóval összesen két pár cipő lesz nála. Egymásba hajtogatással valószínű a szélek jobban kihasználódnak. Útközben minek ki-be pakolni? Majd ha odaér kipakol egyben mindent.

Kahli 2010.09.14. 10:10:34

ugyanekkora a tásim, és kéteszer ennyit, és változatosabban pakolok bele. a koleszban néznek is a lányok, amikor nyaralni megyek vele, vagy épp hazajövök. bepakolás 15 perc, kipakolás szelektálva (szennyes, szín és hajtogatás) fél óra. a titka a függőlegesen tartása a táskának, miközben behajtogatsz, és természetesen a ruhák forgatása is fontos.

éljen az örök mozgó élet....

lorantka_a_gall 2010.09.15. 09:02:41

Én egy 60 lityus hátizsákba szoktam csomagolni. Kis túlzással még a sátor is befér. :) De havi cucc bőven, plusz egyéb (rosszidő-fölszerelés, kaja, innivaló, egyéb kütymákok). És nem kell húzogatni, akár túrázni is lehet vele.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.09.15. 11:58:51

És a szennyest hogyan hozza haza? Ugyanígy összenyomja a tiszta ruhával?

Hát hol a borotva, borotvahab és esetleg pár apróság?

Érdkes videó, de gyakorlati haszna véleményem szerint = 0.

Nem éri meg a fáradtságot, hogy ennyire összepréseld a dolgokat. Egyvalamit akarsz kivenni, azt 10 percig hajtogathatsz...

Egyébként soha nem értettem azokat, kik órákik pakolásznak egy útra. Nekem kb. 5-10 perc 1 hétre összepakolni. Bevágsz egy rakás ruhát, egy kabátot, max. egy pótcipőt oszt csá. Ha nem a semmi közepére mész ennyi elég is.

A Murphy mondást nem ismeritek? Az eredeti ruhamennyiség felét és kétszeres pénzmagot vigyél! :)

calvin&hobbes 2010.09.22. 21:24:46

Nalam ez nem mukodne az tuti...eloszor is, ha feladando poggyaszom van az eleve nagyobb tehat abban altalaban elferek... ha meg csak kezipoggyaszom akkor meg hova teszem a neszeszert? Konyvet? toltoket? laptopot stb??? Mert ugye mostansag szigoruan csak 1(!) csomag lehet egyes tarsasagok meg a duty free szatyrot is poggyasznak tekintik (fene egye meg oket...:(

halakmiki 2010.10.18. 09:24:18

Teljesen felesleges ennyi cuccot vinni, (persze nem mindegy hova készülünk). Emlékszem ifjúkoromban egy kéthetes kenutúrára, untig elég volt 2 poló, fürdőgatya, pokroc, izolir.
Akkor még elég igénytelenre tudta magát inni az ember...

zsírvezér 2013.08.09. 12:20:11

@Kahli: Ja csak tőled még nem láttunk videót mr. everthingknows...

nemsirunk 2013.09.16. 08:03:07

Azért nagyon nem mindegy, hogy hová készülünk. Egy normális szállodában például adnak törölközőt, én soha sem viszek. Viszont szükség lehet egy zakóra, esetleg ingekre, eső dzsekire. És amit már többen jeleztek: se borotva cucc, se fogkefe, de még fehérneműt sem nagyon láttam csomagolni. Ezek nélkül hová készül utazni?
süti beállítások módosítása