Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

A világ legnagyobb Mikulás gyűjteménye

2010.12.22. 16:32 Qeki

 

A 74 éves Jean-Guy Laquerre nyugdíjas tanár rendelkezik a világ legnagyobb Mikulás témájú gyűjteményével. A Quebecben élő férfi 25189 tárgyat gyűjtött össze az elmúlt 22 évben 33 országból. A gyűjtési szenvedélye 1988-ban indult, mikor elhunyt rokonai után örökölt néhány különleges 1900-as évek elejéről származó Mikulás figurát. Ennek hatására kezdett relikviákat gyűjteni a képeslapoktól, a posztereken át a különböző figurákig. Gyűjtőszenvedélyét családján kívül a barátok és számos bolt is segítette.

 

Gyűjteménye bekerült a Guinness World Records 2011-es kiadásába és Guinness World Records: At Your Fingertips nevű iPad alkalmazásba is melyről így nyilatkozott:

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy szerepelhetek a Guinness World Records könyvben. Ez mindennél jobb érzés, olyan mintha aranyérmet nyertem volna az olimpián. Az, hogy még az iPad alkalmazásban is benne van a rekordom, még boldogabbá tesz, hiszen így még több embernek okozhat örömöt a gyűjteményem.”  

 

A kb 1000 forintnak megfelelő összegért letölthető Guinness World Records: At Your Fingertips alkalmazás a mai naptól elérhető az iTunes-on keresztül. A program több mint 150 fényképet, 140 rekordot, 20 fantasztikus videót, illetve három exkluzív játékot tartalmaz és lehetővé teszi az iPad felhasználók számára, hogy az alkalmazáson keresztül jelentkezzenek, ha Guinness-rekordot szeretnének felállítani.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr872532767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása