Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Bérelje ki Liechtensteint!

2011.04.30. 11:59 Qeki

Bérelje ki Liechtensteint! Ha szeretne az európai arisztokrácia köreibe férkőzni nincs más dolga mint kibérelni a liechtenstein hercegséget. A mindössze 160 négyzetkilométeres miniállamot napi 70 ezer dollárért (13,2millió forint) bérelheti ki. Hogy ez pontosan mit is jelent?

 

A bérlő érkezésekor megkapja az ország jelképes kulcsát a parlamentben és találkozhat az ország uralkodójával, II. János Ádám herceggel, akinek társaságában borozgathat a hercegség pincészetében. Bár törvényeket nem hozhat és háborút (nincs is hadsereg) sem indíthat a kuncsaft , így is jó néhány kiváltságra tehet szert. A liechtensteiniek a vendégek tiszteletére ideiglenesen átnevezik az utcákat, új pénzt nyomtatnak, és új nemesi pecsétet terveznek. További lehetőségek között szerepel a lovaskocsikázás, tűzijáték, középkori felvonulás, túrázás a vidéken.

A hercegi vakációt az Airbnb.com oldalon lehet megrendelni. Tavaly a rapper Snoop Dogg már kísérletet tett  a hercegség bérlésére egy videoklip forgatásához, de a hatóságok elutasították, mivel túlságosan rövid időt szabott a felkészülésre, ugyanis legalább hat hónappal a vakáció előtt jelentkezniük kell a leendő bérlőknek. Ha esetleg  nem törnek hercegi babérokra és beérnék valami szolidabbal is, az utazási iroda választékában további osztrák,  német és svájci település között válogathatnak.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr992866463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2011.04.30. 17:01:52

ha azt vesszük, nem is olyan drága :D
ez a kép hihetetlenül szép

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2011.04.30. 17:02:49

kép alapján inkább azt mondanám, hogy ez skócia vagy Írország
süti beállítások módosítása