Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Százszorszép virágszőnyeg

2012.07.06. 07:59 Qeki

Dél-Afrika északnyugati partjainál fekvő Namaqualand az év nagy részében csak egy száraz sivatagi táj. Az esős évszakban a víznek, mint éltető elemnek köszönhetően létrejön a csoda. A sivatagi kopárságból rövid idő alatt szemkápráztató, buja virágszőnyeg lepi el a vidéket.

namaqualand daisy daisies 27.jpg


Namaqualand-et nyugatról az Atlanti óceán, északról az Orange (Oranje)-folyó határolja. Az itteni pozsgások már több mint 200 éve biztosítják a nama nép juhai számára a legelőt. Az eső meglehetősen ritka dolognak számít a környéken, így amikor a narancssárgán, fehéren és még ezernyi színárnyalatban csillogó százszorszépek virágos mezővé alakítják a tájat sokan keresik fel a pazar látvány miatt.  A namaqualandi tavasz azonban jóval több látványosságnál: a botanikusok számára rendkívül vonzó az érintetlen táj, a járatlan utak és a vidék fajgazdagsága. Több mint 3500 féle növényfaj él itt, melyek közül számos sehol máshol nem található meg a világon.

namaqualand daisy daisies 25.jpg

namaqualand daisy daisies 24.jpg

namaqualand daisy daisies 27.jpg

namaqualand daisy daisies 4.jpg

namaqualand daisy daisies 8.jpg

namaqualand daisy daisies 5.jpg

namaqualand daisy daisies 14.jpg

namaqualand daisy daisies 23.jpg

namaqualand daisy daisies 15.jpg

namaqualand daisy daisies 17.jpg

namaqualand daisy daisies 20.jpg

namaqualand daisy daisies 18.jpg

namaqualand daisy daisies 19.jpg

namaqualand daisy daisies 16.jpg

namaqualand daisy daisies 2.jpg

namaqualand daisy daisies 3.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr664626972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tulpen1 2012.07.06. 23:35:15

Gyönyörű...biztos,hogy százszorszépek? Én osteospermumnak látok sokat közülük.Vagy csak gyüjtőszóval akartad leírni? :)

Momina 2012.07.07. 00:09:25

Eszméletlen! A Sivatagi show-ban volt egy ilyen rész, ami épp erről szólt! Mindegyik kép gyönyörű, de a strucc a virágos háttérrel a legjobb...

Esbé 2012.07.07. 16:57:54

A jó hir az, hogyha valaki Fokföldön járna szeptember magasságában, akkor ott is talál hasonlóan szép virágzást a West Coast National Parkban, ami lényegesen közelebb van Fokvároshoz, kocsival egy bő órára. Plusz ott már lehet fürödni a lagúnában (Fokvárosnál még elég hűvös a viz... :-)
süti beállítások módosítása