Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Rupee, az első kutya, aki feljutott a Mount Everest alaptáboráig

2013.11.15. 08:04 Qeki

Rupee, a kóbor kutyus azzal írt történelmet, hogy ő az első kutya a világon, aki feljutott a Mount Everest 5364 méter magasan fekvő alaptáborába.

dogmounteverest011.jpg

Az éhező kutyakölyökre az észak-indiai Leh városában talált rá Joanna Lefson. Fehérjediétával talpra állította a 11 hónapos kölyköt majd magával vitte őt Nepálba, a Mount Everestre. Október 14-én indultak útnak Luklából a hegyi ösvényeken az alaptábor felé. Rupeet sem a hideg, sem a magasság nem viselte meg, lévén, hogy a Himalájában született, sőt. „Élvezte a havat, evett belőle és hempergett benne. Ha hagytam, még a hóban is aludt” - mondta a dél-afrikai nő.

dogmounteverest05.jpg
Joanne Lefson neve ismerősen csenghet ő volt Oscar, a világjáró kutya gazdája, aki januárban távozott az örök vadászmezőkre, miután elütötte egy autó. Eredetileg ő lett volna a társa az Everest Base Camp túrán, de ide már nem kísérhette el gazdáját, azonban a sors úgy hozta, hogy Rupee betöltötte ezt az űrt.

dogmounteverest09.jpg

dogmounteverest02.jpg

dogmounteverest07.jpg

dogmounteverest08.jpg

dogmounteverest06.jpg

dogmounteverest03.jpg

dogmounteverest10.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr225634942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisQtya 2013.11.18. 06:38:33

Tüneményes a kis dög, ahogy pózol minden fotón. :)))

Remélem, az alaptábor elég a szenzációhoz és magasabbra már nem kell mennie. :(
süti beállítások módosítása