Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

A világ legnagyobb és legkülönlegesebb karácsonyfája

2014.12.17. 18:36 Qeki

Olaszország Umbria tartományának középkori kisvárosa Gubbio talán sokak számára ismerős Szerb Antal Utas és holdvilág című regényéből, de azt talán senki sem gondolná, hogy ennek a kicsiny városnak van a világon a legnagyobb karácsonyfája. Ez azonban nem egy hagyományos értelemeben feldíszített fenyőfa. A 650 méter magas 8,5 km-nyi 3000 színes fényből összeállított karácsonyfa egy hegyoldalban fekszik, tetején egy hullócsillaggal. 1991-ben "A világ legnagyobb karácsonyfája" címmel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

gubbio-christmas-tree-1_6_.jpg

A Monte Ingino lejtőjén "álló" karácsonyfa fényeit idén Ferenc pápa kapcsolta föl egy tablet segítségével a Vatikánból. Bár a fa váza Karácsony elmúltával is fent marad a hegyen, a több száz izzó becsavarása, és a több ezer kilométernyi kábel átvizsgálása minden évben három hónapnyi munkát ad az önkéntes csapatnak. 

gubbio-christmas-tree.jpg

gubbio-christmas-tree_2.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr816991867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása